суббота, 21 мая 2016 09:05
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Нам можна поспівчувати

"Джамала перемогла, Україна на першому місці!" – радіємо всією родиною. Пізно вночі дивимося пісенний конкурс Євробачення. Навіть 12-місячна донька із задоволенням слухає пісню "1944". Її Джамала написала про примусову депортацію з Криму корінних жителів – татар. Чужинці захоплюють землю і приносять біду.

12 років тому так само раділа, коли на конкурсі перемогла Руслана. У гуртожитку цілим поверхом дивилися Євробачення на маленькому телевізорі. А потім танцювали під "Дикі танці". Тоді телефонували друзі з Росії. Вітали з перемогою.

– Как хорошо, что Украина выиграла, а не Германия или Швеция, – казали. – Нам ближе к вам будет приехать на Евровидение. А песня – отпад просто. И слова, и музыка.

Увечері в неділю спеціально ввімкнула канал "Россия". В новинах говорили про Євробачення. Їхній співак Сергій Лазарєв посів третє місце. Ведуча каже, що судді були упереджені. А конкурс став продажний. Наступного року навіть участі в ньому брати не слід. Пісню Джамали назвали нудною і перекрутили зміст.

– Песня о поисках лучшей жизни не может быть веселой, – каже ведуча. – Украинцам можно только посочувствовать.

Сейчас вы читаете новость «Нам можна поспівчувати». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи