воскресенье, 22 марта 2020 17:00
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Молоді переживуть

– Де краще перечекати пандемію коронавірусу – у селі чи місті? – запитує у Facebook відома блогерка.

У коментарях одні радять ізолюватись у райцентрі чи селі. Інші переконують, що туди повертаються заробітчани й можуть заразити всіх жителів.

"А медицина там явно не найкраща", – пишуть.

Такі питання були шість років тому, коли була велика ймовірність повномасштабної війни з Росією. Чоловіків мобілізували в армію, відновлювали бомбосховища, всі складали "тривожні валізи" та закуповували їжу. Зараз так само. У супермаркетах черги, народ бере продуктів на два-три тижні. В аптеках скуповують жарознижувальні, масок майже ніде немає. В інтернет-магазинах їх продають набагато дорожче, ніж кілька тижнів тому.

– Зате олігархи купують персональні апарати штучної вентиляції легень, – каже сусідка-­пенсіонерка Світлана Петрівна. – Як захворіє, підключив – і здоровий. То простий народ хай мучиться. На смерть прирікають.

– Такі апарати обслуговують тільки в лікарнях, і їх треба ще вміти підключати. Тому багатії в однакових умовах з іншими. Та й чимало з них жертвують гроші на купівлю таких приладів для медичних закладів, – кажу.

Світлана Петрівна невдоволено хитає головою. Йде по продукти на ринок. Згодом зустрічаємося в аптеці біля дому. Забирає останні 10 масок.

– Може, лишите хоч половину наступним у черзі? – питає аптекарка.

– Мені більше треба, – відрізує сусідка. – Я в зоні ризику, а вони молоді. Переживуть

Сейчас вы читаете новость «Молоді переживуть». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи