суббота, 16 января 2016 09:10
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Без образ

"Во Львове закрывают единственный в Украине Русский культурный центр. После неудачных попыток поджога и обстрела, местные депутаты решили просто отобрать помещение у русскоязычных неугодных соотечественников", – читаю на російському сайті новину, що набрала сотні тисяч переглядів.

У Львові Російський культурний центр називають РКЦ. Красива будівля межує зі Свято-Георгіївською церквою Московського патріархату. В РКЦ я була п'ять років тому. Товариш розповів, що місцеві барди виконуватимуть пісні Віктора Цоя. Але ніхто їх не співав, навіть не було музикантів. Лише бородатий чоловік говорив про "искупление грехов" і братерство народів.

Два роки тому на Світовому конгресі українців у Львові познайомилася з наф­товим магнатом із Ханти-­Мансійського округу. Колишній львів'янин Володимир Самборський фінансово підтримує російський центр. Встановив там пам'ятник Пушкіну.

– А в России памятник Шевченко установлю. Чтобы никто не обижался, – сказав він.

У міській раді справді перевіряють законність оренди приміщення РКЦ. Культурних заходів там давно не проводять, говорять депутати. Натомість працює адвокат і відбуваються сумнівні збори. Якщо це доведуть – центр можуть закрити. На тому ж засіданні депутати вирішили виділити приміщення під культурний центр для кримськотатарської громади. Щоб ніхто не ображався.

Сейчас вы читаете новость «Без образ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі