пятница, 18 ноября 2011 15:00
Оксана Худояр
Оксана Худояр
Оксана Худояр

"Швидка" не приїде

Позаминулої п'ятниці дивилася "Велику політику" на "Інтері". В гостях була перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова. Хвалилася, як урядовці вдало провели медичну реформу.

- У Вінницькій області кількість викликів швидкої допомоги за рік зменшилася на 20 відсотків. Це стало можливо завдяки профілактиці. Сімейний лікар попереджує гостру ситуацію, не доводячи пацієнта до необхідності виклику "швидкої".

"Покращення життя вже сьогодні" наша родина відчула того ж таки вечора. У мами стався серцевий напад. Зазвичай, ми викликаємо "швидку", медпрацівники роблять кардіограму, колють ін'єкції, напад минає. Препарати бувають різні, тому неможливо визначити наосліп, що потрібно в даному випадку.

Ну то й що, що в неї тиск 170 на 100? У мене теж тиск

- Ми не приїдемо, - спокійним тоном відповідає диспетчер Гадяцької райлікарні на Полтавщині. - Ну то й що, що в неї тиск 170 на 100? У мене теж тиск, але я сиджу на роботі. У вас є сімейний лікар, нехай розбирається.

Дарма я намагалася пояснити, що знаю всіх терапевтів лікарні, але який із них наш "сімейний" - навіть не підозрюю. До того ж о четвертій суботнього ранку він навряд чи приїде. В слухавці почула короткі гудки.

Напад збили самостійно жменею таблеток. Через 4 години власним авто приїхав терапевт. Із медичного приладдя мав тонометр. Та й той не знадобився, бо в нас є свій.

- "Швидка" до вас більше не приїде. Їм дали указ приймати виклики тільки на ДТП й нещасні випадки, - попередив "сімейний лікар". Ще дипломатично дорікнув, що потурбували його в законний вихідний.

Після безсонної ночі мені було шкода маму й тих 20 відсотків вінниччан, до яких "швидка" так і не виїхала.

Сейчас вы читаете новость «"Швидка" не приїде». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

22

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи