четверг, 04 декабря 2008 19:32

Іван Малкович оцінить малюнки львівських школярів

Іван Малкович оцінить малюнки львівських школярів

104 львівські школярі взяли участь у дитячому творчому конкурсі, який щороку проводить міжнародний проект "Юнілівер". В Україні цей захід відбувається вдруге. Цьогоріч у відбірному турі беруть участь учні зі Львова, Києва, Донецька, Харкова й Одеси. Три найкращі роботи з України наступного року виставлять у лондонській галереї "Тейт Модерн".

— Минулого року з 19 робіт, які ми відібрали для публікації на нашому сайті, понад третина були зі Львова, — розповідає представник організаторів конкурсу Тетяна Тріщук. — На відміну від інших міст, львів"яни більше малюють фарбами. Були дві глиняні роботи, а також виготовлені у техніці макраме і з бісеру. Усі конкурсні роботи відвезли до Києва. Там їх оцінить журі, до якого увійшли видавець Іван Малкович і художниця Оксана Мась.

Львівський відбірний тур тривав у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини.

— Діти працювали шість годин, — каже Тетяна. — Перед цим директор Центру творчості пояснив їм тему конкурсного завдання — "Простір і місце".

Хтось із школярів зобразив коней, які гуляють по хмарах. На іншому малюнку — сонце, промені якого мають вигляд вагонів потяга. Імена авторів малюнків не розголошують до оприлюднення результатів.

Конкурс дитячих художніх робіт проекту "Юнілівер" проводять із 2001 року. У ньому беруть участь школярі із 48 країн світу.

Сейчас вы читаете новость «Іван Малкович оцінить малюнки львівських школярів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі