среда, 28 июня 2006 10:54

У Вашингтоні людей масово перевірять на СНІД

Медичні служби Вашингтона (США) починають масштабну кампанію по впровадженню нової системи ВІЛ-тестів у громадських закладах міста. Новий спосіб тестування допоможе за короткий термін охопити всіх жителів у віці від 14 до 84 років.

Вашингтон займає 1 місце в США за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. За статистикою, носіями ВІЛ є 4% жителів міста.

Перший етап впровадження нової програми діагностики ВІЛ/СНІДу включає розподіл 80 тис. швидких тестів у лікарнях, клініках, медичних центрах і школах Вашингтона. Нові тести дозволяють визначити наявність ВІЛ протягом 20 хв за допомогою мазка, який береться з ротової порожнини.

Тестування проведуть виключно на добровільних засадах, проте, за прогнозами організаторів, кампанія по діагностиці ВІЛ/СНІДУ може стати найбільшою за всю історію США.

З 1981 по 2004 рік у Вашингтоні було виявлено 16,165 носіїв ВІЛ, проте, на думку медиків, дійсне число хворих в місті в даний час наближається до 25 000. Вважається, що близько чверті ВІЛ-інфікованих жителів США не знають про те, що є носіями смертельного вірусу, повідомляють MED Новости.

Сейчас вы читаете новость «У Вашингтоні людей масово перевірять на СНІД». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі