понедельник, 23 января 2006 14:39

Замість хрущовок візьмуться за сталінки

На брифінгу в мерії головний архітектор Києва Василь Присяжнюк, 61 рік, сказав, що цього року не зноситимуть і взагалі не чіпатимуть хрущовок. Їхні мешканці можуть не чекати на відселення.

До часу, поки питання зі старими п"ятиповерхівками не врегулює Верховна Рада. А от дво- і триповерхові сталінки все-таки візьмуться перебудовувати. Почнуть зі старих будинків у районі Старої Дарниці (так зване Соцмістечко).

Нове житло у Києві будуватимуть переважно на Позняках й Осокорках. Трохи місця для новобудов залишилося ще на Троєщині. Цього року обіцяють почати забудову "Теремків-3".

Цього року в Києві не зноситимуть і взагалі не чіпатимуть хрущовок

Поки що невідомо, коли заселять експериментальні висотки — понад 30 поверхів. Таких у місті 26. Частину з них добудували. Справу гальмують фахівці з Мінбуду та науковці Інституту будівельних конструкцій. Вони мають дослідити будинки й вирішити, чи можна в них жити. Якщо дозволять, то висоток у Києві значно побільшає.

— Але в історичному центрі будинків понад 23 поверхи не буде, — запевнив Василь Присяжнюк.

Присяжнюк натякнув, що скандальний будинок-монстр на Грушевського, 9-а можуть таки добудувати за проектом. Тобто він матиме 22 поверхи. Зараз справа про це будівництво перебуває на розгляді в Апеляційному суді міста Києва.

Сейчас вы читаете новость «Замість хрущовок візьмуться за сталінки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі