суббота, 14 декабря 2013 17:00
Геннадій Москаль
Геннадій Москаль
Народний депутат від блоку "Народна Самооборона - Наша Україна", перший заступник Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Спецтема: Евромайдан-2013

Лучший способ избежать провокаций - засветить их в СМИ

У неділю 15 грудня опозиція вчетверте скликає людей на масштабну акцію, що цього разу матиме назву "Марш гідності". Напередодні в мережі з'явилась інформація про чисельні провокації, до яких влада планує вдатися під час недільного мітингу. Водночас, на провладний Майдан, 14 грудня підтримати президента прийшло кілька тисяч людей. У неділю організатори обіцяють - десятки тисяч. За інформацію ЗМІ людей сюди звозять за гроші, або ж жахаючи звільненнями. Депутат від "Батьківщини" Генадій Москаль, генерал-лейтенант міліції також повідомив, що керівництво СБУ планує провокації щодо учасників Євромайдану.

Оприлюднити таку інформацію набагато краще ніж промовчати. У спецслужбах всі бояться і чомусь думають, що ніхто про це не знає. Але в службу безпеки, МВС і інші спецслужби не можна поставити всіх "донецьких". Є багато чесних людей, які там залишаються працювати, бо не мають виходу. Якщо їх завтра звільнять, то їм немає куди піти – робочих місць ніхто не створює. Такі люди симпатизують опозиції, в них є друзі і знайомі, і вони знаходять шляхи, як передати інформацію, яка, як правило, підтверджується.

Надійний спосіб попередити таку інформацію – це її засвітити. Ми завжди звертаємося до засобів масової інформації. Якщо в них є можливість і дозволяє редакційна політика, просимо сповістити населення. Також, наша задача довести до відома керівників СБУ, МВС і всіх інших підрозділів, що ми володіємо інформацією. Бо якщо ми знаємо про сценарії, які планує влада, то вона за цими сценаріями діяти не буде. Якщо хтось зібрався йти на крадіжку до когось у квартиру, а тут збирають весь дім того злодія, а також його родичів і кажуть, спостерігайте, бо ваш син піде сьогодні на крадіжку, а також повідомляють тому будинку, який він збирався грабувати, то явно, що будинок не буде спати. Він буде чекати злодія з усіма підручними засобами. І злодій вже психологічно не зможе піти на злочин.

Ми боїмося того, що консультують владу російські фахівці. Ми знаємо, навіть, де вони сидять. Знаємо прізвища, посади. Але вони приїхали як громадяни іншої держави і мають право 90 днів перебувати в Україні. Є правовий статус іноземців і ми не можемо його порушити. Не можна просто прийти і поскаржитись на те, що вони сюди приїхали. Але ми знаємо, чим їх консультації починалися, зокрема вибухами будинків в Росії. Таких консультантів нам тут звичайно не потрібно.

Учора Янукович оголосив мораторій на силові дії. Але це ще нічого не значить. Асад (Башар Хафез аль-Асад – Сирійський президент) і Мубарак (Хо́сні Муба́рак - екс-президент Єгипту) теж накладали мораторій, але ж силові дії продовжувалися. Треба розуміти, що в оточенні Януковича є люди, які один одного не переносять. Часом вони не хочуть зробити винним особисто Януковича, а хочуть прибрати когось з його оточення. Але так трапляється, що б'ють по президенту. Зокрема те, що відбулося 30 листопада не було спрямоване проти Януковича, це були розборки в їхніх біляпрезидентських колах. Але вдарило по Януковичу і Захарченку. З ким я не говорив із Партії регіонів, всі кажуть, що це був "кончений дибілізм". Я ще не чув, щоб хтось з "регіоналів" дії 30 і 11 чисел виправдовував. Сьогодні основна наша задача, щоб влада знову не наробила таких дурниць як тоді.

Тому сила попередження про провокації через ЗМІ це найбільша сила. Хоча це може і лякати людей. Хтось побоїться провокацій, хтось не прийде. Це не є сьогодні настільки важливо для нас – тисячею людей менше, тисячею більше. "Вовка боятися - в ліс не ходити". Хто боїться, це його особисте право. Насправді всім треба зберігати спокій і приходити.

Сейчас вы читаете новость «Лучший способ избежать провокаций - засветить их в СМИ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі