понедельник, 22 апреля 2013 14:47
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Карма

Із десяток жіночок у колі, взявшись за руки й закотивши очі, повторюють нехитру мантру: "Гроші, прийдіть! Гроші, прийдіть!".

Їм усім за 50: дві бухгалтерки, одна — вчителька, четверо продавців із торговельного центру "Самсон", решта — пенсіонерки. Вони прийшли на тренінг "Карма і гроші" в підвальну кімнатку на столичній Контрактовій площі.

Тренерка — дівиця з яскравим манікюром і хустинкою від "Гермес" поверх червоного піджака, примруживши очі, спостерігає за дійством. У розданих брошурках пише, що вона — парапсихолог, спеціаліст із НЛП, біоенерготерапевт, тренер, майстер-цілитель РЕЙКИ, "людина світу", у минулому житті — екстрасенс. Усього 12 регалій.

Поруч у кріслі байдикує її лисіючий чоловік, теж біоенерготерапевт. Раз-по-раз крадькома позіхає й почитує спортивну сторінку "Сегодня". Йому тоскно.

Мені вдалося, вдасться і вам

Дівуля сипле прописними істинами, щось вставляє з Карнегі, щось із Ошо. Багато імпровізує. Обіцяє, що за два сеанси жіночки стануть зовсім іншими людьми, накопичать різні види енергії, розбагатіють і досягнуть духовної досконалості.

— Я допоможу вам виправити карму на генному рівні, змінити долю свого роду і залучити потужний потік грошей, — монотонно віщує дівиця. — Цей курс відкрився мені після відвідин індійського Ашраму. Мені вдалося, у мене добра фінансова карма — вдасться і вам. У 17 років у мене вже була машина, зараз оформлюємо папери на будинок в Іспанії. Я ні в чому собі не відмовляю — ось ця хустинка коштує тисячу. Я дбаю про тіло, щодня ходжу в салон. Ви теж зможете!

— Так-так, — киває "біоенерготерапевт".

Жіночки дивляться на тренерку з неприхованою заздрістю. По закінченні тренінгу вони стають у чергу по сертифікати, роздруковані на принтері. Обмінюють їх на 800 гривень за 40 хвилин курсу.

Чоловік, наслинивши палець, ретельно перелічує купюри. Кілька крупних кладе в червону кишеню дружини. Цього вистачить на салон.

Сейчас вы читаете новость «Карма». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі