среда, 29 мая 2013 20:16

"З'їла всі цигарки, які батько знайшов у мене в сумці. Бажання палити відпало на все життя". Як українцям удається кинути курити.

 

Ета Лопес із американського міста Сакраменто штату Каліфорнія напала на поліцейського. Потерпілим виявився помічник шерифа. У суді він заявив, що Лопес підійшла до нього і вдарила по обличчю. Потім сказала, що ніяк не може кинути курити й хоче сісти на деякий час за ґрати, де не матиме можливості дістати тютюн.

Суд постановив ув'язнити Ету Лопес на 63 дні. Вона не заперечувала.

палити та приносити цигарки у в'язницях США заборонено з 2004 року.

Ми запитали читачів: як вам удалося кинути курити?

Рік тому вирішив зай­нятися спортом, бо від постійного сидіння в офісі за комп'ютером від м'язів залишилася одна назва. Подумав, що спорт і куріння – несумісні. ­Палити кинув, а до спорту так і не взявся.

Михайло БЛИЗНЮК, 32 роки, банківський працівник, Донецьк

Якось захворів і лежав протягом трьох тижнів удома. За весь час не взяв до рота цигарки. А потім і не хотілося.

Денис ПОЛІЩУК, 35 років, інженер, Харків

Порахувала, що на перекури на роботі витрачаю близько 2 годин. Через це мій заробіток був менший, ніж у колег-некурців, відсотків на 20. До того ж виглядала я значно старшою від них, хоча всі приблизно однакового віку. Це були основні причини, чому вирішила кинути. Спочатку не палила тільки на роботі. А пізніше обмежувала себе й удома. За кілька місяців зовсім припинила. Не курю вже три роки.

Тамара ЛЕДЧАК, 29 років, менеджер із продажу, Київ

Кинути попросила дівчина. Зробив це ­різко, хоча палив близько 17 років по пачці на день. За тиждень ­почалися проблеми зі шлунково-кишковим трактом. За місяць потрапив у лікарню. ­Лежав там понад три тижні. ­Медики казали, що краще б я палив і далі. ­Вийшов із лікарні – закурив. Усе як рукою зняло.

Олександр МЕЖАКОВ, 32 роки, працівник на автозаправці, Донецьк

Жувала по п'ять-шість насінин момордики на день, коли дуже хотіла палити. Порадили на форумі в інтернеті. Допомогло.

Анна СМИРНОВА, 24 роки, продавець, Одеса

Скорочувала кількість викурених цигарок, потім – недокурювала до фільтра. ­Процес тривав майже три місяці. Стресів і ломок не було. Уже вісім років не палю і навіть не тягне. За моїм прикладом кинули курити чоловік моєї сестри і дружина брата.

Оксана ЛОМАКА, 30 років, менеджер із реклами, Київ

Дізналася, що вагітна, і не хотіла шкодити своєму малюку.

Ірина НІКОЛАЄНКО, 25 років, веб-дизайнер, Одеса

Сказав усім колегам і друзям, що дам сотню доларів тому, хто ­побачить мене із цигаркою в роті. ­Пізніше неодноразово шкодував, бо дуже хотілося палити. Доки була ломка, ­завжди носив стодоларову купюру в кишені. За місяць ломка минула.

Юрій ВАСИЛЮК, 32 роки, системний адміністратор, Київ

Мені було 15 років. ­Батько дізнався, що підсіла на цигарки, і нагодував мене ними. Акуратно розвернув цигарку на кухні, дістав тютюн і сказав: "Поки це не з'їси, з місця не рушиш". Я думала, він жартує. Але – ні. Батько дозволив запити водою, щоб не вдавилася. Так з'їла всі цигарки, які він знайшов у мене в сумці. Бажання палити відпало на все життя.

Оксана ДЕМЧУК, 28 років, юрист, Львів

Перший день, відколи вирішив кинути, палив, як завжди, але записував час, коли брав цигарку. Наступного дня відтягував кожне куріння на 10 хвилин. Ще за день – на 20, потім – на півгодини. За три тижні викурював усього дві-три цигарки на день. А потім і зовсім припинив.

Олексій ДІДЕНКО, 34 роки, програміст, Київ

Сейчас вы читаете новость «"З'їла всі цигарки, які батько знайшов у мене в сумці. Бажання палити відпало на все життя". Як українцям удається кинути курити.». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі