среда, 22 мая 2013 15:49

Виховувати левів допомагають собаки

 

Дресирувальники 46-річні Вероніка та Олексій Пінко лежать на спині 6-річного лева Геркулеса під час атракціону "Африканські леви" у столичному цирку. Подружжя працює з цими тваринами 10 років. Мають сімох вихованців: Боніфація, Рема, Цезаря, Геркулеса, Алекса, Дуката й Пудинга

 

– Раніше разом із чоловіком були повітряними гімнастами, – розповідає Вероніка Пінко. – Але виступали в одній програмі з дресирувальниками левів і просто закохалися в цих тварин. Півтора року працювали асистентами, а потім купили перше левеня. Беремо їх у зоопарках. За одного платимо 20 тисяч гривень, але ніхто не може дати гарантії, що з левеняти виросте артист. Треба попрацювати з ним рік-півтора. Левів, які проявляють агресію, на манеж не виводимо. Віддаємо в зоопарки, але грошей нам не повертають.

Дорослий лев важить близько 200 кг. За день з'їдає 6 кг м'яса.

– Левенята живуть із нами в кімнаті, сплять на нашому ­ліжку. ­Виховувати їх допомагають собаки. Місячного Марсика наша ­собака сприйняла за своє дитинча – облизувала його й годувала молоком. ­Працюємо лише з самцями. Якщо леви почують запах самки, ­битимуться за неї до смерті.

Глядачів від левів захищає 4-метрова манежна сітка.

– Доки лев відчуває, що дресирувальник психологічно сильніший за нього, нападати не буде. Якщо ж кинеться, асистент направить на нього струмінь води з брандспойта. Інший асистент має довгу металеву палицю й пістолет із холостими набоями. Одного пострілу досить, щоб лев зупинився.

 

 

 

Сейчас вы читаете новость «Виховувати левів допомагають собаки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі