среда, 04 апреля 2012 18:13

Відкрили перший в Україні музей звуку

 

Субота, 31 березня, 13.29

Тетяна Суровицька, 41 рік, стоїть на кладовищі села Шевченкове на Миколаївщині перед могилою доньки 18-річної Оксани Макар. Дивиться, як яму з труною закидають землею троє чоловіків. Люди, які прийшли попрощатися з Оксаною - близько чотирьох сотень - уже розійшлися. Очі Тетяни заплакані, вона щось беззвучно промовляє до доньки. Оксану зґвалтували 9 березня, потім придушили й непритомну намагалися спалити. Вона померла в лікарні за 20 діб. До Тетяни підходить мер Миколаєва 63-річний Володимир Чайка.

- Мы должны думать о будущем наших детей, - стиха говорить. - Пример Оксаны должен напоминать, что и с тобой может такое случиться. Еще раз сочувствую.

Міський голова радить перерахувати частину отриманих від благодійників на лікування Оксани 1 473 000 гривень на громадські потреби. Тетяна Суровицька слухає, дивлячись на могилу. Нічого не каже. Кладе червоні троянди. За кілька метрів - меморіал воїнам, загиблим під час Другої світової війни. Поблизу - могили загиблих афганців. Поховати Оксану Макар поряд із солдатами спільно вирішили обласне й районне керівництво

А в цей час:

Львів'янин Петро Кушнерук, 29 років, під'їжджає автомобілем Opel Astra до станції технічного обслуговування.

- Хлопці, поміняйте мені назад шини, - витягує з багажника колеса. - Двох тижнів не минуло, як міняв "зиму" на "літо". Думав, буде вже тепло, чого дорогу гуму стирати. Зранку глянув прогноз - сніг на всі вихідні. А мені в понеділок в Олесько їхати. Ніби й недалеко - 80 кілометрів, але страшно на лисій гумі в дорогу. Я раз через таке в рів злетів.

- То ви не перший міняєте, у нас зранку вже був такий клієнт, - каже майстер. - Так матюкався на жінку, бо то вона його заставила шини міняти. А то ж витрати - 150 за заміну на зимові, а потім знову стільки за літні.

27 претенденток на звання "Міс Україна" репетирують дефіле в купальниках у столичній Національній опері. За 6 годин тут розпочнеться конкурс, в якому визначать, що Україну на світовому конкурсі краси представить харків'янка 21-річна Каріна Жиронкіна. Її параметри 86-61-91, вага - 57 кг при зрості 177 см. Моделлю працює з 13 років.

Корону Каріні одягне хлопець, який винесе її на сцену. Хоча спеціально для цього підніметься модель 26-річна Бар Рафаелі, суддя конкурсу.

- Титул "міс" багато значить. Міс в п'ять разів піднімає свої гонорари за дефіле в дизайнерів, після перемоги її засипають всякими контрактами, - каже переможниця "Міс Україна-2011" 19-річна Ярослава Куряча.

У кримському місті Керч 38-річний Олександр Мітюра заходить у двокімнатну квартиру. Назустріч вибігає син Данило, 4 роки. Чоловік 19 місяців не бачив його та дружину, 34-річну Ганну.

- Папа, ты вернулся! - вигукує хлопчик, батько плаче.

У кімнаті накритий стіл. Мати Олександра закоптила бичків та засолила оселедців. За цими стравами чоловік скучив у грецькій тюрмі. В серпні 2010-го він влаштувався механіком на судно "Генерал Аршинцев". Рік тому влада Греції його та ще дев'ятьох членів екіпажу звинуватила в контрабанді цигарок. Тримали під арештом. 10 березня виправдали всіх, окрім капітана. Його ув'язнили на шість років.

У Полтаві на Центральному ринку до 72-річної Світлани Гаврилюк, яка торгує пиріжками, підходить 40-річний Володимир. На ньому подерта чорна шкірянка поверх пожмаканої картатої сорочки. Жінка дає йому смажений пиріжок із картоплею.

- Майже кожен день його підгодовую, - каже. - Вова трохи розумово відсталий. Ходить Полтавою, попрошайнічає. Матір давно померла, а старші брати хату забрали. Нікому не нужен. Мені його жаль, бо сама мала сина. Але заболів на цукровий діабет і помер. Пиріжками стала торгувать, щоб йому на ліки заробити. З горя сама на діабет заболіла. Пенсія 800 гривень. То мушу пиріжки продавати і таблетки купувать. Інакше не вижила б.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Кілька років чекав на зручну пару взуття найвищий чоловік США 29-річний Ігор Вовківінський. До штату Міннесота приїхав з України 7-річним. Ігор має зріст - 2,34 м. Причина - у пухлині гіпофіза. Вовківінський не знає розміру своєї ноги. Чоботи йому пошили у приватній майстерні, повідомляє американський телеканал CBS.

Єреван приймає популярну в Україні стриптизерку вірменського походження Вардануш Мартіросян. Варда, або Чорний ангел - під такими сценічними іменами вона виступає - приїхала в компанії співака Віталія Козловського. Підспівує на його виступах. Першість серед українських стриптизерок виборола 2004-го, розповідає громадське радіо Вірменії.

Побільше українських гравців планує запросити В'єтнамська федерація волейболу. Усе через Олексія, з команди Sanest Khahn Hoa. "Він - волейболіст міжнародного класу. Його присутність надихає всіх нас", - каже гравець команди Нго Ван К'єу в інтерв'ю сайту VietNam Net. Прізвище українця - Гатін - у в'єтнамській пресі не згадується.

 

В Одесі відкрили перший в Україні музей звуку. Виставка містить колекції грамофонних і вінілових дисків, радіоприймачів, старовинних грамофонів і мікрофонів, довоєнних програвачів. У музеї можна придбати ексклюзивні аудіосувеніри, які виготовлять фахівці студії звукозапису.

На 3,4% зросла вартість квитків у купейних вагонах із 1 квітня. На стільки ж підвищиться з 1 липня та з 1 жовтня. Ціни на проїзд у СВ і плацкарті не змінилися.

У нових швидкісних потягах виробництва Hyundai Rotem та Skoda Vagonka пасажири харчуватимуться, як у літаках. У першому та другому класі даватимуть ланч-бокси, для другого класу також передбачений економ-ланч.

 

"Доводиться співпрацювати з олігархами. Це така форма конформізму, якщо чесно. Я чудово розумію, що на цих грошах - кров, піт і сльози українських платників податків"

Сергій ЖАДАН, письменник, про фінансування українськими олігархами культурних проектів

 

647

гривень коштує бюджету один підручник з української мови для 1 класу для шкіл із навчанням польською мовою. Його автором є професор Ольга Хорошковська, мати першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського. Найдешевший підручник для першокласників, який куплять цього року, - з англійської мови для загальноосвітніх шкіл. Коштує він 10 грн 81 коп.

 

 

Конституцiйний суд перенiс на пiвроку термiни декларування депутатами й держслужбовцями своїх витрат. Ось вони, обіцяні податкові канікули.

За даними Держкомстату, тільки 5 відсотків українців правильно відповіли на запитання: "Чи любите ви нашого президента?"

Рейтинг Януковича підтверджує, що він виправдовує недовіру народу.

 

Сейчас вы читаете новость «Відкрили перший в Україні музей звуку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі