вторник, 04 октября 2011 18:26

В Україні громадяни, які народяться після 1 січня наступного року, отримають біометричні паспорти

 

Неділя, 25 вересня, 17.20

У місті Умань на Черкащині поблизу Центрального ринку бійці "Беркуту" оточують  активістів Всеукраїнського обє'днання "Свобода". Серед них переважно юнаки та молоді чоловіки. Починають запихати їх у два автозаки. "Свободівці" пручаються, дехто намагається втекти. Їх заламують та повертають. Перехожі кидаються на "беркутівців", лаються й намагаються відбити затриманих.

"Свободівці" планували провести марш протесту проти прибуття до міста паломників-хасидів. Суд заборонив. Тому акція відбулася біля пам'ятного каменю Івану Гонті та Максиму Залізняку як "зустріч депутатів із виборцями". Розгорнули банери й вигукували гасла "Слава нації - смерть ворогам!", "Слава Україні - героям слава!".

60 затриманих доставлять у міський відділ міліції, відпустять того ж вечора

А в цей час:

Покоївки столичного готелю "Опера" розставляють білі квіти у вази, провітрюють кімнати. Готуються до приїзду поп-співачки Брітні Спірс, яка у вівторок має дати концерт у Палаці спорту. Американка попросила, щоб уся обслуга в готелі та під час концерту була в білому вбранні. В Україну приїде наступного дня зі своїм нареченим музичним менеджером Джейсоном Травіком. Вони орендують у готелі цілий поверх. У понеділок пара прогуляється магазинами на Хрещатику, вип'є чаю з тістечками у кондитерській та купить для Травіка парфуми за 1000 грн.

74-річний Вадим Смірнов блукає у лісі за селом Кам'яна Гора в Костопільському районі Рівненщини. Сідає на траву перепочити, бо від голоду та втоми ледве пересуває ноги. Пляшка з-під води спорожніла. Чоловік не знає, що за кілька кілометрів звідти його шукають двоє синів та понад 70 міліціонерів, лісників і рятувальників.

- Тато як крізь землю провалився. 20 років ходив в одне й те саме місце, всі стежки знав. Пішов по гриби ще в суботу по обіді. Але так і не повернувся, - розкаже у вівторок син Ігор. - Він 28 років був військовим, служив у Сибіру і звик довго ходити пішки. Умів орієнтуватися по деревах та сонцю, але дороги додому чомусь не знайшов.

Селяни розповідають, що в лісі є блудні місця - через випари з болота люди втрачають орієнтацію й губляться. На одне з них і набрів Смірнов. Його знайдуть у вівторок рибалки, які також заблукали посеред лісу.

Що світ дізнався про Україну

Розпочати бізнес в Україні мають намір дві тайські компанії - агропромислова CP Group та пивна  Boon Rawd Brewery. Уряд Таїланду попросив українську владу видати представникам цих корпорацій візи й посприяти облаштуванню в країні, пише тайська газета Bangkok Post.

Узяти під опіку 20 дівчат в Ужгороді планують Джеймс та Лорі Сліз із селища Адамс Сентр американського штату Нью-Йорк. Останні 10 років вони заробляють, продаючи курчат-гриль біля свого будинку. На заощадження хочуть облаштувати дівчатам майбутнє. "Ми мріємо знову стати мамою й татом", - кажуть Слізи місцевій газеті Waterdown Daily Times.

Українській мільярдер Геннадій Боголюбов збирається інвестувати в найбільший австралійський кар'єр із видобутку марганцевої руди. Нещодавно він відвідав континент. Боголюбов зараз живе в Лондоні. Він заявив, що багато подорожує, придивляючись до перспективних бізнесів. Родовище марганцю Вуді-Вуді свого часу коштувало $1,3 млрд., пише The Australian.

 

В Україні громадяни, які народяться після 1 січня наступного року, отримають біометричні паспорти. Такі документи з електронними чипами видаватимуть на кожні 10 років. Коштуватимуть близько 300 грн. Нинішні паспорти будуть чинні.

У Харкові мерія створила квартирний фонд для городян із обмеженими фізичними можливостям. Допомагатимуть інвалідам на візках помінятися квартирами із мешканцями перших поверхів.

Службу екстреної допомоги за номером 112 із мобільного можна буде викликати безкоштовно. Верховна рада зобов'язала операторів надавати таку послугу. Це ж стосуватиметься і стаціонарних телефонів.

У Донецьку безпритульних собак після стерилізації та лікування будуть чипувати. Під шкіру тваринам уведуть мікрочипи з біологічно сумісного матеріалу для ідентифікації. Після цього собак помістять у притулок і шукатимуть їм господарів.

 

109

ув'язнених в Україні відмовилися виходити на свободу за амністією. "Деяким набагато комфортніше живеться у в'язниці. Інші приберігають право на амністію на майбутнє - ним можна скористатися лише раз у житті", - каже помічник глави Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

462 000

гривень витратить Генпрокуратура на тисячу нагрудних знаків для своїх працівників.

 

"Треба дивитися не на членство дівчинки в якихось партіях, а на сам жест, котрий є дуже красивим і елегантним. Все було зроблено у кращих українських і європейських традиціях"

Оксана ЗАБУЖКО, письменниця, про удар букетом квітів міністра освіти Дмитра Табачника студенткою Дар'єю Степаненко

"Схоже, що мінфін за старою "доброю" звичкою заклав "запас міцності" для торгівлі з депутатами - близько 5-7 мільярдів гривень, завищивши видатки за статтею "обслуговування держборгу"

Ігор УМАНСЬКИЙ, екс-керівник Міністерства фінансів, про значні розбіжності в цифрах в урядовому проекті держбюджету на 2012 рік

 

 

Йдуть двоє по цвинтарю. Один читає напис на могилі:

- Василь Петренко, народний депутат і хороша людина.

Другий каже:

- Оце так, двох мужиків в одну могилу запхали.

Сьогодні в першому читанні Верховна Рада прийняла закон, який розширює список холодної зброї. Тепер, окрім фінок і кастетів, заборонено носити: яйця, вінки, футболки та букети. Фракція Партії регіонів чекає до другого читання від своїх однопартійців повідомлень: якими ще побутовими предметами українці висловлюють "любов" до них, щоб доповнити перелік.

Головна інтрига матчу "Динамо" - "Шахтар": чи будуть київські фани кричати "Спасибо жителям Донбаса". А рахунок нікого особливо не цікавить.

Новини з Італії: "Мафія розстріляла мерію, суд і поліцію".

Новини з України: "Мафія очолила мерію, суд і міліцію"

 

Сейчас вы читаете новость «В Україні громадяни, які народяться після 1 січня наступного року, отримають біометричні паспорти». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі