четверг, 03 марта 2011 13:39

"Щомісяця оголошення вішаємо вище. Постійно хтось зриває"

 

- Надя - це я, - каже, швидко обтинаючи ножицями волосся клієнтки, 43-річна перукарка Надія Сергієва.

Вона підстригає директора перукарні Марину Нищик, 43 роки. У кріслі поруч перед дзеркалом сидить 80-річна киянка Олена Гуц. Останніх 22 роки пенсіонерка стрижеться лише в Марини Нищик. В Олени Христофорівни мініатюрна фігура з тонкою талією.

- Оголошення повісили в травні, як тільки переїхали в нове приміщення. Аби люди знали, де нас шукати. Наташі Пивоварової сьогодні нема. Вона три дні на тиждень працює, стриже тільки чоловіків, - каже Марина.

Три роки тому хтось приватизував безіменну комунальну перукарню на вул. Урицького, 40 у Києві. Перукарі судилися із Солом'янською районною владою. Півроку тому виїхали. Тепер орендують кімнату неподалік, на другому поверсі в Солом'янських лазнях. Колишнє приміщення стоїть порожнє.

Оголошення перукарів постійно зривають зі стіни.

- Друкуємо щомісяця, кожного разу ліпимо вище й вище. Останній раз клеїли скотчем на висоту два з половиною метри. Поки тримається, - каже Надія Сергієва.

Марина Нищик почала стригти киян у 1989 році, після училища. Каже, жіноча стрижка тоді коштувала 1 руб. 20 коп. Тепер - 50 грн.

- Я в той час платила за манікюр 30 копійок, - пригадує Олена Гуц. - І знаєте - я була першою клієнткою в Марини. Відтоді стрижуся тільки в неї.

- Олена Христофорівна - наша місцева знаменитість. Майстер спорту з гімнастики, у збірній Радянського Союзу виступала. Багато років працює диктором футбольних матчів на стадіоні "Динамо". Завжди - з гарною зачіскою, - розповідає Марина про постійного клієнта.

- Про мене писати не треба, краще - про Марину. Бо вона - онука Антона Леонардовича Ідзковського, легендарного воротаря київського "Динамо". Грав із 1920-х по 1950-ті роки, - відповідає Олена Гуц.

У невеликій перукарні два крісла, стіл, тумбочки, умивальник, полички з шампунями й фарбами. За 10 хв. Надія завершує стригти, підмітає Маринине волосся з підлоги. Директорка встає з крісла, обтрушується, одягає окуляри:

- Попереднє приміщення було набагато більше. Досі пусте, бо орендарів знайти не можуть. Клієнтів після переїзду поменшало. Може, людям у таку погоду виходити з дому некомфортно.

Сейчас вы читаете новость «"Щомісяця оголошення вішаємо вище. Постійно хтось зриває"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі