вторник, 21 августа 2012 18:09

Потягів Hyundai більше не купуватимуть для української залізниці

 

Субота, 18 серпня, 14.09

Голова синодального відділу Української православної церкви Московського патріархату ігуменя Серафима, 49 років, ­ставить на стіл перед митрополитом Володимиром, 76 років, коробку з кам'яною іконою "Богоматір замилування". Вони – у резиденції священнослужителя в селищі Феофанія на південній околиці столиці.

– Ікона була знайдена в Каневі на території Княжої гори під час будівельних робіт у 1930-х роках, – розповідає режисер 54-річний Сергій Проскурня. Він входить до ініціативної групи, яка збирає гроші, аби викупити ікону у власника. 14 жовтня на Покрову її планують передати у власність церкви або держави. – Шматок землі обвалився, під нею стояв обгорілий ­будинок. На тому згарищі знайшли цю ікону. Зараз вона належить приватному колекціонеру. Експерти впевнені, що ікона була зроблена не пізніше середини XIII століття.

Митрополит хреститься. Бере ікону й цілує її.

– Ця ікона буде по достоїнству вивчатися, – говорить тихо й повільно. – Народ преклонить перед нею свої серця й уми.

Зображення вирізане на природному гіпсі. Завбільшки приблизно 13 на 13 сантиметрів, завтовшки – 2 сантиметри. На звороті напис "Господи, помози рабу божему Василию, на многие лета стола его. Аминь".

– Цей напис підтверджує, що ікона належала князю, якому під час хрещення дали ім'я Василь, – каже головний ­зберігач фондів Національного Києво-Печерського заповідника 58-річний Григорій Полюшко. – Найімовірніше, вона належала Володимиру Мономаху, якого хрестили як Василя

А в цей час:

29-річна Тетяна Сорочан-Оржеховська із Черкас заходить до перукарні. Обережно піднімає волосся. На місці вух наклеєний лейкопластир.

– Ви тільки не лякайтеся, – каже.

Вісім років тому Тетяна звернулася до хірурга, щоб прибрати клаповухість.

– Під час операції медсестра ввела замість фізрозчину речовину, якою дезінфікують операційну. Пекло так, наче праску притулили. Але лікар сказав: "Фіфочки прийшли, не нервуйте мене. Діти терплять", – розповідає перукарці Тетяна. – Після цього обидва вуха почорніли, часу не було ні на який консиліум. Помістили мене в барокамеру, думали допоможе, а тоді бачать, що – ні, відрізали. Хрящі просто повипадали. А я ж пішла на цю операцію, бо до весілля готувалася. Наречений був у шоці. Я попросила його розмотати мені пов'язку й повитягувати валики. Він як побачив дірки за вухами, то втратив свідомість. Розійшлися за два тижні. Зараз хочу відсудити у лікаря гроші, щоб вистачило на операцію в Ізраїлі.

Протягом дев'яти місяців Тетяна перенесла 14 операцій, але відновити зовнішність не вдалося.

Іван Задорожній, 50 років, із села Загір'я Жовківського району на Львівщині біжить із києм за лисом, що несе в зубах курку. Ще жива птиця кричить та махає крилами.

– Ах ти стерво риже! Уже третю курку в мене вкрав. Я тобі дам! Відпусти, сволота, відпусти!

Лис зупиняється, оглядається і далі біжить у напрямку яру. Загір'я розташоване посеред пагорбів. Тут близько 30 хат.

– Ти диви, ще й оглядається, – кричить Іван. – Кинь курку, кажу тобі! Шляк би тебе трафив.

Лисиці в селі з'явилися цього літа. Крадуть птицю з подвір'їв. Пропали вже сім курок і дві качки.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

"Та як можливо їхати 60 кіломет­рів за годину, коли знаєш, що ти можеш так вжарити під хвіст, що буде ой-ой-ой?!", – каже українка Ірина Ольховська, тестуючи автомобіль Lamborghini Gallardo ­Spyder дорогами України. ­Враження героїні обкладинки Playbоy наводить румунський сайт ­Autoevolution. За кілька годин за кермом ­Ірина висловила щирий подив, чому українські дороги вважають непридатними для кабріолетів. Вона їхала Одеською трасою.

Персонаж мультфільмів Губка Боб Квадратні Штани пропагує гомосексуалізм – вирішили в українській комісії із захисту моралі. В мультфільмі "Шрек" в Україні помітили садизм, а в серіалі "Південний парк" – пропаганду реінкарнації. Щодо останнього в американській газеті ­Alaska ­Dispatch зауважують, що могли помилитися при перекладі. Але попереджають: із членами цієї української комісії на вечірки краще не ходити.

 

У поїздах столичного метрополітену з минулого понеділка почали вимикати оголошення назв станцій англійською мовою. Їх озвучував американський диктор Ентоні Нокс для туристів під час Євро-2012.

Потягів Hyundai більше не купуватимуть для української залізниці, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров. Натомість уряд братиме потяги Крюківського заводу на Чернігівщині. Це єдине на пострадянському просторі підприємство, яке має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів – пасажирських і вантажних.

Трьох 10-сантиметрових піраній упіймали рибалки на вудки в Добро­твірському водосховищі на Львівщині. Туди їх випустили акваріумісти, підозрюють у Львівдержрибоохороні.

 

"Держава, по суті, це – піраміда, що заробляє на народові. Скажіть, для чого слідчому кийок, протигаз, лом у кабінеті, якщо його інструменти це – кодекс, папір та ручка?"

Віталій ЗАПОРОЖЕЦЬ, убивця міліціонера Миколи Симоненка із села Семиполки Броварського району на Київщині

 

2435 офіційно визнаних біженців із 47 країн світу живуть в Україні. Найбільше з Азії – 2020 людей

 

У суді:

– Сподіваюся, ви знаєте, що вас чекає за дачу неправдивих свідчень?

– Так, обіцяли BMW.

Дві бабці:

– Марисю, а ти чула, що Янукович завів блох у світері?

Андрій Шевченко пообіцяв провести прощальний матч перед відходом у Верховну Раду, а Віталій ­Кличко сказав, що влаштує прощальний бій уже в самій Верховній Раді.

 

Сейчас вы читаете новость «Потягів Hyundai більше не купуватимуть для української залізниці». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі