четверг, 03 ноября 2011 16:07

Олена Островська вилікувала гіпертонію в копанці

 

У понеділок по обіді 45-річна Олена Островська приходить до копанки біля Митькиного озера в Голосіївському районі столиці. Скидає з себе темно-коричневий пуховик, із пакета виймає фіолетові шльопанці.

- Прийшла купатися, - стягує гумові чоботи і чорні шкарпетки. - У 40 років почалися проблеми з тиском. Постійно підскакував. На базарі познайомилася з травником Сергієм, він порадив купатися в цій копанці. Сказав, що вода лікувальна.

Олена замотується в рушник із фотопринтами жінок у бікіні.

- Першого разу вилила на себе двоє відер води, наступного - 10. Аж після того почала занурюватися. Температура тут не вище 8 градусів тепла. За два місяці тиск нормалізувався.

Олена омиває ноги в резервуарі біля копанки. Сходами спускається у воду. Пірнає сім разів. Виходить на берег і починає танцювати. За 4 хв. знову заходить у воду. Так робить тричі.

- Купатися приходжу щодня, - коли усміхається, видно, що спереду немає кількох зубів. - Найбільше людей збираються у вихідні. Купаються по черзі. Чоловіки не підглядають, відвертаються. Якось прийшли сюди два бомжі, брудні, смердючі. Набирали у відро води і милися на стежці. А тоді вже зайшли в копанку.

Одягає куртку. На комір із мокрого волосся крапає вода.

- Працюю на Деміївському ринку в м'ясному павільйоні. В обід, коли покупців менше, прошу дівчат подивитися за товаром. Сідаю в маршрутку і їду до Голосіївського монастиря, а від нього сюди - рукою подати. Скупнуся, і знову на роботу.

Текст: Світлана КОРЖЕНКО, фото: Андрій ШМАТОВ
Сейчас вы читаете новость «Олена Островська вилікувала гіпертонію в копанці». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі