четверг, 11 марта 2010 16:38

На сімох гірників упав вагончик, у якого обірвався трос

8 березня, 14.30

44-річний швейцарець Нурі Патрік Вольтер кидається зі східців шостого поверху готелю "Прем'єр Палац" у Києві. Падає головою вниз у фойє між п'ятим і шостим поверхами. Непритомніє і за кілька хвилин помирає.

Міліціонери знаходять у його речах дві записки з поясненням причин самогубства. В одній ідеться про "важкий матеріальний стан", а в другій - про "смертельно хвору доньку", яка залишилася в Швейцарії.

До України Вольтер приїхав торік у грудні. Мав серйозні борги. Зокрема і перед готелем - за перебування. Найдешевший номер у "Прем'єр Палаці" коштує 295 євро.

А в цей час:

На столичному майдані Незалежності співаки Василь Бондарчук, Павло Зібров і танцюрист Олександр Лещенко завершують роздавати жінкам нарциси в горщиках. Понад годину з активістами Коаліції громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну" вони беруть участь в акції "Ти - квітка! Бережи себе!"

Жінкам пропонують вибрати натуральну квітку, або - вкриту чорною фарбою. Пофарбовані були в 16-ти горщиках зі ста, бо 16% киянок є курцями. З усіх жінок, до яких підходили артисти, лише одна студентка вибрала чорну квітку.

Рятувальники дістають із шахти "Родинська" в Донецькій області тіло 46-річного Володимира Первенця. Ще шістьох гірників уже підняли на поверхню. Медики надають їм першу допомогу, потім везуть до лікарні у місто Димитров.

На сімох гірників упав вагончик, у якого обірвався трос. Первенця задавив, решту - травмував.

У столичній галереї "Мистецька збірка" готуються до відкриття виставки заслуженого художника України Павла Волика. За кілька годин його прийдуть вітати міністр культури Василь Вовкун, народна артистка Ніна Матвієнко, художники Іван Марчук і Феодосій Гуменюк.



"Чухраїнці" тижня


1927 року Остап Вишня виділив п'ять головних рис вдачі "чухраїнців". Цього тижня вони проявилися в наступних ситуаціях:


Якби ж знаття

До райвідділу міліції у селищі Кельменці на Буковині 28 лютого під'їхав 50-річний підприємець. Із його авто вистрибнув чоловік і спробував утекти. Невідомого затримали правоохоронці. Виявилося, що він попросив водія підвезти, а коли сів у машину, витягнув пістолет і почав вимагати $1тис. Власник авто пояснив, що таких грошей при собі не має, але можна поїхати до знайомого й узяти. Здирник погодився. Підприємець завіз його у райвідділ міліції.


Я так і знав

У селі Високе Черняхівського району Житомирщини вчаділи у власному будинку 4-річна Божена і 3-річний Давид Дикі. Матір Тетяна, 22 роки, саме пішла до сусідів, а батько 30-річний Ігор був на роботі в Житомирі, що за 30 км.

- Перед бідою мені снились якісь копійки. Старі люди пояснили, що це велика ганьба й горе. Так воно і сталося. Спочатку горе, а потім - ганьба. Мене зараз усі клюють, тицяють пальцями на хату. Ігоря підмовляють написати на мене заяву в міліцію. Його родичі кажуть, щоб вигнав мене, - говорить Тетяна Дика.


Спізнився

9 березня екс-президент Віктор Ющенко майже на годину спізнився на мітинг із нагоди 196-ї річниці від дня народження українського письменника Тараса Шевченка на батьківщині поета у селі Моринці Звенигородського району Черкаської області.


Якось то воно буде!

Депутати Кам'янської райради Черкаської області заборонили минулого тижня проводити масові заходи в будинку культури. Позаторік у грудні до нього вирішили добудувати кімнати для гурткової роботи. Однак у виритому для цього котловані постійно збирається вода. Через це на стінах з'явилися тріщини. Адміністрація скасувала запланований конкурс-огляд художньої самодіяльності району.
- Ближчим часом роботи продовжаться, виготовлено подальшу проектно-кошторисну документацію. А та стіна простояла 100 років і ще стільки простоїть, - каже начальник відділу культури Людмила Марченко, 52 роки.

Забув

У центрі Чернівців у вхідні двері їдальні по вул. Університетській в'їхав тролейбус. Водій тролейбуса технічної допомоги зняв машину зі штанг і поставив на ручні гальма. Але забув приставити до передніх коліс блокатор руху. Відійшов на інший бік вулиці, і вже звідти побачив, що машина котиться. Вона проїхала 10 м і врізалася в будівлю. Від удару оббилася облицювальна плитка, пошкоджено двері.


АНЕКДОТИ

Льоня, Льоня, Вітя, Вітя. Україна стає передбачуваною.


У зв'язку з відставкою, Тимошенко надіслали свої співчуття Луї Віттон, Гуччі, Валентіно


Дзвінок у Київ.

- Альо, я звоню из Донецка!

- Добре, добре... Чого ви одразу погрожуєте?


"Я відчув сьогодні, хочу ще раз повторити, від Дмитра Анатолійовича, що ми готові разом круто повернути"

Віктор Янукович, президент України, про новий поворот у стосунках з Росією


1,5 млн грн

має виплатити Донецька міська лікарня N9 родичам загиблої в них 32-річної Олени Пчеленко. Вагітна жінка померла від втрати крові торік у січні. Ворошиловський районний суд встановив, що смерть настала внаслідок помилки лікарів

Сейчас вы читаете новость «На сімох гірників упав вагончик, у якого обірвався трос». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі