среда, 15 февраля 2012 18:07

Молочна сигарета відбиває бажання палити назавжди

 

24-річний Олександр Коломишин із Житомира почав курити в 13 років.

- На Новий рік після дискотеки пішов із однокласниками за школу. Затягнувся перший раз, аж сльози виступили. Спочатку не сподобалося. Але десь із четвертої сигарети почав затягуватися по повній. Мати гроші на обід давала, я купував у бабок пакет насіння й кілька цигарок. На кожній перерві тікали курити. Здавалося - покурю, в мозку наче просвітління, думки чисті, ідеї з кожною затяжкою з'являлися.

У дев'ятому класі спалився конкретно. Ішов зі школи й курив дорогою. Батько на службовій машині їхав. Побачив, але виду не подав. Удома скандал улаштував, обіцяв нагодувати мене сигаретами. У курточці почату пачку знайшов, усі порвав і мені в ліжко насипав. Місяць мати мене вдома нюхала, то курив тільки вранці. До обіду запах вивітрювався.  Потім забив і почав курити, як і раніше. Батьки за роботою не помічали. У батька тоді ще коханка з'явилась. Він узагалі з дому йти збирався.

Викурював по пачці цигарок на день. Бувало, ввечері бігав у кіоск докупляти. Дівчина моя, Юля, теж смалила як паровоз. У 16 років на море з друзями вирішив їхати. Прийшов додому речі збирати, а на кухні батько з мамою сидять. Ще спитав: що, в сім'ю вернувся? Обоє посміялися, я пішов у кімнату. Цигарки в курточці лишив. Батько їх у молоці замочив і в мікрохвильовці висушив, назад у пачку поскладав.

Батько на службовій машині їхав. Побачив, але виду не подав

Я в поїзді випив горілки. Гаряче було, мало закушував. Сп'янів швидко. Курнув, нічого дивного не відчув. Тільки  подумав: чого цигарки такі поморщені, коли це я їх намочив. Друзі питають: чого так воняє. Я нюхаю, мені не чути. Тільки в роті неприємно, гірко. За годину погано стало. Ригав у тамбурі, сльози ллються, мене всього трусить, у горлі дере, гірчить, голова розколюється. Батько вранці подзвонив. Питає: ну, як тобі молочна сигарета?

Після того більше не курив. Навіть від кальяну рвати хочеться.

Сейчас вы читаете новость «Молочна сигарета відбиває бажання палити назавжди». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі