четверг, 24 февраля 2011 13:32

Мавп Марія Приймаченко почала малювати задовго до того, як побачила

28 ПОНЕДІЛОК

"Малою хотіла стати продавцем квитків у кінотеатрі, аби декого пропускати без квитків і самій безкоштовно дивитися мультики, - згадує 28-річна співачка Йолка. Сім років тому переїхала з Ужгороду до Москви. Торік повернулася в Україну судити шоу "Х-фактор" на телеканалі СТБ. - Потім захотіла стати балериною, навіть змусила бабусю пошити мені балетну пачку. Вона пошила, але на тому і стало".

Виступ Йолки

19.00 Обласний музично-драматичний театр ім. Кочерги, Житомир, пл. Соборна, 6

1 ВІВТОРОК

"Хто такий я, Степан Гіга, зі своєю "Явориною" проти "Черемшини", яку весь світ співає і ніхто не знає, що у неї є автор? Степан Гіга, Іво Бобул, Павло Зібров, Алла Кудлай сьогодні на радіо і телебаченні - "неформат". Але ніхто не може пояснити, що таке "формат". До нас ходили і ходять на концерти", - каже співак. У 2002-му Степан Гіга продав альбом "Вулиця Наталі" мільйонним накладом.

Концерт Степана Гіги "Вино кохання"

19.00, Львів, Оперний театр ім. Крушельницької, пр. Свободи, 28

2 СЕРЕДА

Мавп Марія Приймаченко почала малювати задовго до того, як побачила. Кажуть, вони більше нагадували сусідок художниці із села Болотня на Київщині. Приймаченко любила підписувати свої картини примовками:

- Галя свиней у колгоспі годувала. Виростила поросят тисячу і сімдесят

- Лежень ліг під яблунею, щоб яблуко само упало у рот, а воно його у лоб

- Отакі от звєри жили до нашої ери

Виставка "Дивосвіт творчості Марії Приймаченко" до 27 березня

Львів, Музей етнографії та художнього промислу, пр. Свободи, 15

3 ЧЕТВЕР

"Зняла фільм про життя мексиканських емігрантів, - розповідає 45-річна американська режисерка Наомі Умань. 1906-го її прадід із прабабцею емігрували з Умані до США. - Після показу один критик сказав: "Звідки тобі знати про їхнє життя? Ти ж ніколи не була однією з них!" Тоді я подумала: моє коріння в Україні, колись я була "однією з них", і поїхала знімати новий фільм у село Легедзине під Уманню".

Дві частини фільму "Українська машина часу" покажуть разом із іншими стрічками Умань на фестивалі фільмів, бюджет яких не перевищує $100.

"$100 Film Festival"

The Plaza Theatre, Calgary, Canada. Kensington Road NW T2N 3P4

4 П'ЯТНИЦЯ

"Коли мені було 14 років, не знав, що попросити у батьків на Новий рік, - каже 29-річний Петро Наліч. - Одночасно хотів і гітару, і конструктор Lego Technic з інженерним ухилом. Батьки сказали: "Щось одне". Обрав конструктор, а вони подарували і те, й інше. Цим визначили мої подальші заняття".

Наліч закінчив Московський архітектурний інститут. 2007-го виклав в інтернет саморобне відео на свою пісню "Гітар", яке переглянуло майже 5 млн. людей. Торік представляв Росію на музичному конкурсі "Євробачення".

Виступ "Музыкального коллектива Петра Налича"

20.00, Центр культури і мистецтв НАУ, Київ, просп. Космонавта Комарова, 1

5 СУБОТА

"Кава діє максимум перші півгодини і тільки. А потім, навпаки, шкодить. Досвідчені шахісти п'ють каву після 40 ходу, - пишуть у темі про допінг-контроль учасники шахового форуму. -  Допінг у шахах - це ідіотизм. Розумову діяльність покращують звичайний чай, їжа, вітаміни і свіже повітря. Це теж заборонити? Але кава точно краща за пиво. З вин ліпше пити біле. Червоне частіше викликає мігрень, утому та сонливість".

Шаховий турнір "Винний кубок 2011", Фестиваль вина у Береговому

11.00, Закарпатська обл., Берегове, пл. Кошута

6 НЕДІЛЯ

Вареники з сиром і сметаною були головною стравою українців на Масляну до Другої світової. Казали, що в ці дні "і басурмани вареники їдять". Традиція пекти млинці на Масляну прийшла з північних областей Росії.

Масляна

10.00, Київ, центр "Мамаєва Слобода", вул. Михайла Донця, 2

Сейчас вы читаете новость «Мавп Марія Приймаченко почала малювати задовго до того, як побачила». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі