четверг, 05 мая 2011 13:47

Кличкам треба битися з росіянами

 

26 квітня Девід Хей заявив Володимирові Кличку: "Ти і твій брат убили надважкий дивізіон. Я тут, щоб урятувати його!" Це сталося в офісі телекомпанії НВО у Нью-Йорку під час зустрічі обох чемпіонів із журналістами. Головний докір британця - нині в королівській ваговій категорії бракує видовищності й він поверне її, нокаутувавши Кличка-молодшого 2 липня в Гамбурзі.

А що буде з і так "кризовим" дивізіоном, якщо Кличко-молодший переможе Хея? Коли зникне будь-який сенс у його матчі-реванші з Володимиром чи зустрічі з Віталієм? Що може найбільше зацікавити вболівальників боксу в надважкій вазі після того, коли впаде головна загроза домінуванню братів? Що буде "після Хея"?

Клички часто і регулярно боксують у різних містах Німеччини. З 2008 року брати провели там 10 боїв - по п'ять кожен. Скільки ще німці готові заповнювати стадіони, а телекомпанія RTL платити по 3 млн. євро за односторонні й прогнозовані поєдинки?

Політика і національне питання забезпечать ажіотаж та інтерес до бою Віталія чи Володимира з будь-ким із росіянин

Провідні американські канали відверто прохолодно ставляться до боїв українців. НВО зацікавив поєдинок Кличко - Хей не так через те, що він об'єднувальний, а отже знаковий для дивізіону. І не тому, що в ньому виступить хоча б один популярний у Сполучених Штатах супертяж. Головне - Хей має непогані шанси перемогти. Як ніхто з попередніх претендентів на титули українців. А отже, це може зацікавити американську публіку. Як і бій у Вроцлаві 10 вересня Віталія Кличка з популярним за океаном Томашем Адамеком. А далі - порожнеча. Тому час просуватися на нові території.

Тобто, виходити на російський ринок. Олександр Повєткін, Микола Валуєв, Денис Бойцов - з ними пов'язано надії росіян повалити панування українців. Значна частина "великоросів" вболіває проти Кличків, з ким би ті не боксували. На інтернет-форумах ведуться безперервні війни між "кличкофобами" і "кличкофілами". Форуми вибухнуть, коли "фоби" відстоюватимуть "свого", а не американця, кубинця чи британця. Політика і національне питання забезпечать ажіотаж та інтерес до бою Віталія чи Володимира з будь-ким із росіянин. Він додасть нових барв "кризовому" надважкому дивізіону. Професіональний бокс знає непримиренні суперництва боксерів із Мексики і Пуерто-Рико, США та Мексики. Спортсмени виходять воювати за свої країни і народи, фанати розкуповують квитки за лічені години.

Володимир Кличко - "Російський Витязь" Олександр Повєткін: два олімпійські чемпіони на рингу в "Лужниках", один з яких ще не битий. Віталій Кличко - "Російський Гігант" Микола Валуєв: чи впаде найгабаритніший екс-чемпіон на Красну площу? Володимир Кличко - Денис Бойцов: чи зможе помститися "найяскравіший" представник російського боксу за скривджених співвітчизників?

Мають з'явитися голодні бійці

Застій і криза в надважкій вазі - річ неоднозначна і дискусійна. Маємо загальновизнаних лідерів дивізіону - Віталія та Володимира Кличків, які регулярно підтверджують свій статус. Інша річ: стиль братів, їхня раціональна манера ведення поєдинку не задовольняє багатьох "гурманів" боксу, вихованих на боях Мохаммеда Алі, Джорджа Формана, Майка Тайсона. Також не вистачає харизматичних особистостей, спроможних конкурувати з українцями. Але такі періоди траплялися й раніше - від Роккі Марчіано у 1930-х до 1960-х Сонні Лістона, від Мохаммеда Алі 1970-х до Майка Тайсона 1980-х. Але щоразу з'являлися молоді голодні бійці. Вони відроджували інтерес до королівської ваги. Напевне, історія повториться.

Сейчас вы читаете новость «Кличкам треба битися з росіянами». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі