среда, 15 февраля 2012 18:15

Хлопця зголосилися безкоштовно оперувати бостонські медики

 

П'ятниця, 10 лютого, 16.20

В опіковому дитячому відділенні бостонської клініки Shriners Hospitals анестезіолог кладе на обличчя 11-річного Андрія Царинського кисневу маску. 80% його тіла обгоріло в пожежі. Бригада із 25 американських лікарів починає 9-годинну операцію. Хірург знімає омертвілу шкіру з тулуба та ніг, щоб запобігти інтоксикації організму дитини.

У коридорі під дверима операційної молиться найближчий родич Андрія 41-річний Ростислав Федунець. Він зголосився бути опікуном хлопця на час лікування.

- Я щодня виходжу на зв'язок із паном Ростиславом. Ось 5 хвилин тому розмовляв, - каже в понеділок увечері Валентин Моєсеєнко, 52 роки, голова Львівської обласної організації "Червоний Хрест в Україні". - Його поселили на третьому поверсі лікарні, а хлопчик - на восьмому. Коли дитина прийде до тями, потрібно, щоб поряд був хтось близький і розумів українську мову. Андрійко перебуває у штучній комі, щоб уникнути шоку. Він же всіх своїх родичів втратив.

4 лютого в будинку в селі Долинівка Сколівського району Львівщини у вогні загинули мати й баба Андрія Царинського. За три дні в лікарні від важких опіків померли дід, старша сестра та 2-річний брат. Батька в Андрія нема.

В Україні не лікують такі глибокі опіки в дітей. Андрія зголосилися безкоштовно оперувати бостонські медики. 800 тис. грн зібрали жителі Львівщини.

Андрій Царинський житиме, але треба ще зробити кілька складних операцій, кажуть лікарі.

А в цей час:

27-річний Вадим Колісніченко разом із товаришем заходить до ювелірного салону "Золотий Остап" біля столичного метро "Хрещатик". Обирає на День святого Валентина подарунок своїй дівчині Олені, 27 років.

- У Лєну закохався в першому класі. Через три роки вона з батьками переїхала в інше місто й ми втратили зв'язок. Місяць тому в Буковелі за компанію з друзями виїхав на найскладнішу трасу. Вони спустилися, а я не можу - коліна трясуться. До мене підійшла дівчина й запропонувала поїхати разом. Запросив її на глінтвейн, щоб віддячити. Як тільки вона зняла лижну маску, ледь не впав. То була Лєна.

Вадим купує срібний браслет за 409 грн.

- На День святого Валентина купують недорогі подарунки - біжутерію або срібні прикраси, - каже власниця магазину Ольга Брестовецька. - Вони ні до чого не зобов'язують. Чоловіки із серйозними намірами зазвичай дарують жінкам діаманти чи перли.

Студент Дмитро Стасюк, 22 роки, йде на виставку "Українське тіло" до Центру візуальної культури при Києво-Могилянській академії у Києві. Смикає за двері, але вони зачинені. Кілька годин тому її відвідав президент закладу Сергій Квіт. Після перегляду закрив експозицію, назвавши її "лайном".

Виставку відкрили 8 лютого. Роботи для неї надали 18 українських художників, які досліджували досвід тілесного: старість, сексуальність, насильство.

- Виставка "Українське тіло" являє собою ствердження права на порнографію: "моє право - моє порно", а також пропонує розрізнений набір порнографічних зображень, - написав того ж вечора 46-річний Сергій Квіт на своїй сторінці у Facebook. - На мою думку, така мета не може реалізовуватися в університеті, в якому, до того ж, навчаються неповнолітні.

Після закриття колектив Центру візуальної культури оприлюднив заяву, в якій звинувачує керівництво Моглянки в цензурі й вимагає поновити експозицію.

Що робили минулого тижня в міліції

6 лютого столичний Апеляційний суд оголосив вирок банді міліціонерів-перевертнів. Двоє отримали довічне ув'язнення, решта 11 - від 10 до 15 років тюрми. Злочинну групу організував підполковник Ігор Гончаров. Набрав колишніх і працюючих міліціонерів. Із 1997-го по 2001-й вони викрадали заможних людей й вимагали в родичів викупи. Викрадених убивали й закопували, незалежно чи отримували за них гроші, чи ні. Загалом закатували 11 киян.

8 лютого в Сімферополі 23-річний міліціонер автомобілем Volkswagen Polo збив на смерть 11-річного хлопчика. Він вибіг на дорогу з-за автобуса, що стояв на зупинці. На іномарці була літня гума, через це водій не зміг швидко загальмувати на вкритій кригою дорозі. Прокуратура порушила кримінальну справу щодо правоохоронця.

 

Україна тимчасово не купує яловичини та баранини в європейських виробників. Бо в Німеччині, Бельгії, Франції, Великій Британії та Нідерландах тварини підхопили вірус шмалленберґ, що уражає рогату худобу. Ним може заразитися людина, говорять дослідники з Голландії. Симптоми хвороби - від легкої нудоти до гарячки.

Укрзалізниця розпочала продавати квитки на Великодні свята. Їх можна купити на потяги, які прямують до столиці зі Львова, Одеси, Дніпропетровська, Харкова, а також із Києва до Сімферополя. Термін попереднього продажу квитків збільшили до 90 діб.

Мораторій на закриття сільських клубів та бібліотек до кінця 2015 року запровадила Верховна Рада. Уряду доручили змінити умови їх фінансування, бібліотечні фонди - поповнити сучасними українськими виданнями.

 

"Ми скоро будемо святкувати день народження коня якого-небудь князя"

Володимир ЛИТВИН, спікер парламенту, про те, що депутати пропонують багато проектів постанов про відзначення різних дат

"Сьогодні найбільше дратує, що багато міністрів починають звертатися до нас українською мовою. Знову пішло листування українською, знову почали відкочуватися назад"

Володимир КОНСТАНТИНОВ, спікер парламенту Криму, про звернення центральних органів влади в Автономну республіку Крим українською мовою

 

 

Якщо глобальне потепління піде нинішніми темпами, скоро ми повимерзаємо.

Український сир сьогодні в Росії оголосили персоною нон-жрати.

Янукович приходить до ворожки й питає:

- Що це означає - я щоночі вві сні бачу каpтоплю?

- Значить, тебе або навесні посадять, або восени приберуть.

"Бютівець" Забзалюк, що пробув лише два місяці в депутатській групі "Реформи в ім'я майбутніх бабок" і заробив за цей час півмільйона доларів, став головним претендентом на звання "Заробітчанин року".

 

53 677 000 абонентів стільникового зв'язку зараз в Україні.

Сейчас вы читаете новость «Хлопця зголосилися безкоштовно оперувати бостонські медики». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі