понедельник, 04 января 2010 14:33

Євгенія Мірошниченко 40 років була примадонною Національної опери
6

Євгенія Мірошниченко, оперна співачка

"Нехай не радіють вороги опери, мовляв, скоро помру і справу всього мого життя закриють"

77-річна оперна співачка померла 27 квітня через ішемічну хворобу серця. Євгенія Мірошниченко 40 років була примадонною Національної опери. Її сопрано обожнювали комуністичні лідери Микита Хрущов і Володимир Щербицький. У 14 років співала в Кремлі для Йосипа Сталіна, і той аплодував стоячи.

НЕ ВСТИГЛА

Відкрити Малу оперу, для якої 2004-го віддали київський Будинок культури трамвайників біля станції метро "Лук"янівська". Мірошниченко керувала облаштуванням театру й уже набирала трупу. Однак землю довкола будівлі взяла в оренду московська фірма "Стройхолл".
- Через тих власників Женя не могла завезти декорації, побудувати оркестрову яму, перебудувати приміщення. До кого тільки не зверталася - ніхто її не чув, - каже сестра співачки Зоя Хужко.

НА ЇЇ МІСЦІ

Ніхто не опікується проектом Малої опери.
26 студентів Національної музичної академії, яких вела Мірошниченко, поділили між викладачами. Більшість із них взяла на себе 67-річна Євдокія Колесник, завідувачка кафедри сольного співу.

 

Павло Загребельний, письменник

"Коли побачили, що сьогоднішньої "цяці" нема, згадали вчорашню "каку"

84-річний Павло Загребельний помер 3 лютого від туберкульозу. Останні кілька років не вставав із ліжка й майже не говорив. Із рідними спілкувався записками. Харківське видавництво "Фоліо" перевидало 15 із понад 40 романів письменника. Його твори перекладено 23 мовами.

НЕ ВСТИГ

Дописати три романи: "Хутір", "Мадонна", "Біла Богородиця".

НА ЙОГО МІСЦІ

"Він для мене був легендою. Зараз серед живих такою є Ліна Костенко".
Сергій Жадан, 35 років. До його книжки "Депеш Мод" Павло Загребельний 2004-го написав післямову

Із письменників і поетів, яких вважають класиками, живуть - Юрій Мушкетик, 80 років, Дмитро Павличко, 80 років, Валерій Шевчук, 70 років, Іван Драч, 72 роки, Борис Олійник, 74 роки.

 

Микола Касьян, лікар

72-річний мануальний терапевт помер 28 жовтня в містечку Кобеляки на Полтавщині. Смерть настала від внутрішньої кровотечі через загострення хвороби підшлункової залози. Книга рекордів Гіннеса свідчить, що упродовж 1990 року Касьян управив хребетні диски 41251 хворому, зокрема 19359 пацієнтів - діти.

ВСТИГ УСЕ

- Жаль, що обідила його наша влада. Та, може, прозріють у Києві й дадуть Касьяну Героя України, - каже заступник голови Кобеляцької райради Микола Жук, 70 років.

НА ЙОГО МІСЦІ

Микола Касьян визнавав своїми учнями 10 лікарів. Вісім із них живуть за кордоном. В Україні його справу продовжують син Ян, який приймає в Центрі мануальної терапії в Кобеляках, та Олексій Чигрин - також із Кобеляк.

 

Ігор Пелих, тележурналіст

"Кожна з моїх двох машин має душу"

Ігор Пелих загинув у автокатастрофі 8 травня. "От і за кого сьогодні переживати - за "Динамо" чи за "Шахтар?"- написав 35-річний Пелих за 20 годин до смерті на своїй сторінці в "Одноклассники.ru". - Хоча пити треба і за одних, і за інших". Із партнером по бізнесу Олегом Криловим дивився матч між донеччанами й киянами в одному зі столичних спорт-барів. Потім вони вирушили святкувати до нічного клубу, дорогою з якого й розбилися.

НЕ ВСТИГ

Здійснити мрію - зібрати команду і проплисти Амазонкою на каяках. Закінчити  роботу над реаліті-шоу "М"ясо" й "Маршрутка".
В Ігоря залишилися дружина і троє дітей.

НА ЙОГО МІСЦІ

Телепроекти Ігоря Пелиха продовжує його дружина Саша Лозинська та приятель Іван Ясній.

 

Олег Янковський, актор, Росія

"Порівняно з де Ніро або Ніколсоном я - жебрак. Але з дуже хорошої родини"

Наприкінці 2008-го Олег Янковський поскаржився лікарям на біль у шлунку та нудоту. Акторові поставили діагноз: рак підшлункової залози. Невдовзі він вилетів на лікування до Німеччини. Повернувся менш як за три тижні - терапія не допомагала. 10 квітня востаннє вийшов на сцену театру "Ленком". У постановці Марка Захарова "Одруження" грав моряка Жевакіна. Костюм на ньому висів - 65-річний актор схуднув майже на два розміри. За кілька днів його госпіталізували. Помер 20 травня.

НЕ ВСТИГ

Дочекатися прем"єри стрічки "Цар", де він зіграв московського митрополита Пилипа. Мріяв показати її за кордоном.
Виступити на відкритті театрального фестивалю в "Ленкомі" 12 травня.

НА ЙОГО МІСЦІ

В "Одружені" грає 46-річний Дмитро Пєвцов, відомий за роллю Сергія Челіщева в серіалі "Бандитський Петербург". Кілька років тому Янковський розповів, як з онуком Іваном зустрів Пєвцова на фестивалі "Кінотавр". Іван захоплено спитав у діда, невже знає самого Пєвцова.

 

Майкл Джексон, співак, США

"Я не хочу, щоб мене ховали. Хочу жити вічно"

Після репетиції 24 червня в Лос-Анджелесі Майкл Джексон попросив особистого лікаря Конрада Мюррея переночувати в нього вдома. Сказав, що погано почувається. Наступного дня Мюррей знайшов співака непритомним у власній кімнаті, викликав "швидку". За 2 год. Джексон помер. Його поховали 3 вересня. Невдовзі встановили: артист помер від передозування снодійних і заспокійливих ліків.
 
НЕ ВСТИГ

Виступити із серією концертів This Is It ("Ось так" або ж "Ось і все"). Концерти запланували на період із 13 липня 2009-го по 6 березня 2010-го. Після них Джексон планував піти зі сцени.

Повернути борги за утримання будинку, парку розваг, судові позови, загалом - $500 млн.

Здійснити мрію - усиновити по дві дитини з кожного континенту.

НА ЙОГО МІСЦІ

Опіку над 12-річним сином Принцем, 11-річною донькою Періс та 7-річним Принцем-молодшим узяла мати співака Кетрін Джексон, 79 років.
Джексон був абсолютним лідером за продажем дисків - 110 млн. копій. Серед живих поп-виконавців після нього йдуть Back Street Boys - 40 млн.

Сейчас вы читаете новость «Євгенія Мірошниченко 40 років була примадонною Національної опери». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі