среда, 25 апреля 2012 19:00

"Це будуть викинуті в трубу татові гроші", - Ірена КАРПА, 31 рік, письменниця, лідер рок-гурту Qarpa

 

Як проведе наступний тиждень Ірена Карпа

30 квітня, понеділок

Концерт американського рок-гурту RED

19.00, Київ, клуб Sullivan Room, вул. Прорізна, 8

- Травневі свята - єдиний час, коли відбувається звільнення Києва. Усі розповзаються по дачах-шашличках. У ці дні місто стає таке, як колись. Зараз старий Київ дуже швидко зникає. Але дарма артисти не роблять концерти на свята. Бояться, що ніхто не прийде. У мене 9 березня в Києві був концерт - і самі нормальні люди зібралися. Обов'язково сходжу на концерт у маленькому клубі з живим звучанням. На щось альтернативненьке.

1 травня, вівторок

День солідарності трудящих

- Маю першотравневу фотографію з дитинства: стою в Яремчі, в теплому пальто, шапці. В руках - жахлива паперова квітка з цигаркового паперу. Намагаюся посміхатися. Дуже сірі спогади. Зараз у мене цей день асоціюється з Берліном. Протести трудящих - це в них традиційно. Як і спецназ, який ці демонстрації розганяє. Там навчилася рятуватися від газу, який пускають на демонстрантів. Треба намазати ясна під верхньою губою зубною пастою, тоді легше його сприймати. 1 травня - чудовий привід згадати про свої права на гідні умови й оплату праці. Не звалити на шашлички, а вийти на демонстрацію. Піду, якщо така буде. Я - член медіапрофспілки. Якщо хтось не виплатить мені гонорар - йому не поздоровиться.

2 травня, середа

Нова книжка Олександра Бойченка "Мої серед чужих" у книгарнях

- До мене звертається купа молодих авторів: "Що ти думаєш про нашу поезію?". І коли віршики слабенькі - щоб не ображати дітей, раджу не відправляти всім свої твори, а спочатку набратися глибини в інших авторів. І пропоную почитати Бойченка. Дуже люблю його публіцистику. Гостра, здорова й завжди в тєму. Він - приклад хорошого смаку.

3 травня, четвер

Мультфільм "Пірати! Банди невдах 3D" у кінотеатрах

- Моїй старшій дитині 19 місяців (дочка Корена-Джіа. - "Країна"), то треба йти на мультик. Не знаю, на скільки вистачить її уваги. Скоріш за все, це будуть викинуті в трубу татові гроші. Куплю квиток у першому ряді. Щоб нікому не заважала, коли захоче побігати чи посмикати пірата за бороду. Ходили з нею на документальний фільм про етно-гурт "Фолькнери". У стрічці багато музики, тому дитина витримала - весь фільм танцювала.

4 травня, п'ятниця

Міжнародний фестиваль ретро-автомобілів "Леополіс Гран Прі", 4-7 травня

Урочисте відкриття, 15.00, центр Львова

- Парад ретро-автомобілів - це прикольно, хотіла би подивитися. Але в цей час подружка з Франції приїжджає - з дитсадка з нею дружу. Вона 10 років тому з Яремчі одразу в Париж переїхала. Київ для неї - екзотика, Дніпра вона й не нюхала. В кіно обов'язково зводжу. Щоб послухала український дубляж, поки він ще існує. У Львів поїдемо пізніше - 11 травня маю там концерт.

5 травня, субота

Фестиваль електронної музики Sensation Innerspace

20.00, Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський проспект, 15

- На Sensation Innerspace дрес-код - всі в білому мають бути. Якщо знайду щось не заригане дітьми біле, обов'язково піду.

6 травня, неділя

Прем'єра вистави "Перехресні стежки" Дмитра Чирипюка за мотивами повісті Івана Франка

19.00, Київ, театр ім. Франка, площа Івана Франка, 3

- На "Перехресні стежки" піду, бо оминули мене ці стежки в школі. Назарів Стодоль і Захарів Беркутів пам'ятаю - а от їх не читала. Я - не театралка. На вистави ходжу, тільки коли від друзів чую, що постановка класна.

Сейчас вы читаете новость «"Це будуть викинуті в трубу татові гроші", - Ірена КАРПА, 31 рік, письменниця, лідер рок-гурту Qarpa». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі