четверг, 28 апреля 2011 15:30

Який був ваш перший заробіток?

 

8-річний британець Сем Пойтон працює заступником із розваг директора музею поїздів у місті Йорк. Позаторік він надіслав лист у національний музей залізниць. "Мені лише 6 років, але думаю, я зможу виконувати цю роботу", - написав Сем. Лист вразив директора Ендрю Скотта, він призначив хлопчика своїм заступником. Школяр спілкується з відвідувачами, з'ясовує, що їм подобається у музеї, а що - ні. Щотижня Сем заробляє 40 фунтів стерлінгів.

Ми запитали в читачів: який був ваш перший у житті заробіток?

У 12 років відремонтував сусідам ігрову приставку Dendi. Дали 20 карбованців. Відклав їх на двокасетний стереомагнітофон. Він коштував 190 карбованців.

Дмитро СУКМАНСЬКИЙ, 30 років, менеджер проектів, Одеса

У 5 років здавав пляшки з-під лимонаду і знову купував газировку. У 9 років на дні народження однокласника його мама, трохи напідпитку, дала карбованець за танець із нею. На що витратив, не пам'ятаю.

Андрій КАСІМОВ, 40 років, Харків

Один день заміняла подружку-офіціантку в диско-барі. Мені тоді було 15 років. Заплатили 50 гривень. Віддала мамі на їжу.

Вікторія РОЗСОХА, 28 років, учитель, Ужгород

Три роки тому зняв обшивку з даху магазину - за 150 гривень.

Юрій ЧАНТАЙ, 18 років, студент, Сніжне Донецької області

Пам'ятаю гасло "Хочеш жити краще - голосуй за Кучму! Хочеш, щоб прийшов каюк - значить, вибір твій Кравчук!" на президентських виборах 1994-го. Мені було років 12. Знайомі попросили рознести запрошення на виборчу дільницю. На зароблені купила купальник і книжку Дейла Карнегі.

Оксана, 29 років, менеджер з продажів, Київ

 

У 5 років наколядував на Різдво 10 радянських карбованців. До тих, хто більше давали, ходив двічі. Купив санки.

Олег ШКОЛІН, 40 років, підприємець, Харків

У 21 рік поступила в аспірантуру. Далі сидіти на шиї у батьків стало соромно. Спочатку мила бокали після дегустації вина, а потім сама обслуговувала дегустацію на заводі. За одну партію перемитих бокалів платили 10 гривень. За одного клієнта на дегустації - гривню. Виходило щонайменше 250 гривень за день.

Ірина БОЛОХ, 32 роки, економіст, Ялта

Зрізали, чистили і сушили вербу. Потім продавали тим, хто плете корзини на Великдень. Якщо верба була чиста, без чорних цяток, то забирали по 4 гривні. Друзі умудрялися у лозини ховати цвяхи, щоб важча була.

Вікторія РІШКО, 24 роки, вчитель, Хуст на Закарпатті

 

На уроках праці в п'ятому чи шостому класі робили дерев'яні бігуді для хімічної завивки. Вчитель продав і заплатив нам по 15 гривень.

Яна МАТЯШ, 29 років, рекламіст, Київ

На канікулах 14-річною смажила насіння і продавала на ринку стаканами. В кінці літа на зароблені з'їздила на море.

Вероніка КИРИЛЮК, 36 років, Хмельницький

Працював розклейщиком реклами у 13 років. За тисячу оголошень платили 10 гривень. Розклеював реально 100-300, решту викидав у смітник. Вистачало на пиво, цигарки і проїзд.

Ігор ШПАК, 17 років, школяр, Львів

Бабуся мала парники в селі, вирощувала помідори. Їхали з дідом на ринок. Торгувала я - за 10 відсотків від виручки. Купила чорні сонцезахисні окуляри, інші дрібниці. Було це сім років тому.

Катерина СКРИПНИК, 22 роки, студентка, Макіївка Донецької області

10-річним здавав порожні пляшки з-під молока по 20 копійок. Горілчані пляшки коштували дорожче. А я жив біля лікеро-горілчаного заводу. На вулиці часто стояли ящики з горілкою. Ми з друзями крали, виливали горілку і несли здавати пляшки.

Владислав, 29 років, лікар, Мукачеве Закарпатської області

В 11 років допомагала мамі. Вона працювала швачкою вдома. Шили спортивні штани і кепки. Я крейдою за лекалом позначала місце для резинки і на оверлоці обробляла деталі кепок. Заробила собі на рюкзак і кросівки в школу.

Дарина КОВЕРГА, 28 років, Київ

Сейчас вы читаете новость «Який був ваш перший заробіток?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі