понедельник, 13 августа 2012 11:29

Новый формат "Хоббита" напугал студию и зрителей

Автор: Фото: kinonews.ru
  Промо-кадр к фильму "Хоббит: Неожиданное путешествие"
Промо-кадр к фильму "Хоббит: Неожиданное путешествие"

Кіностудія Warner Bros. вирішила випустити високочастотну версію "Хоббіта" обмеженим тиражем. У широкому прокаті картина вийде зі звичайною частотою - 24 кадрів в секунду. Керівництво кінокомпанії серйозно поставилося до критики глядачів, які бачили фрагмент стрічки Пітера Джексона на виставці CinemaCon. Те, що відбувається на екрані здалося їм занадто реальним, чітким і схожим на телевізійну картинку. Висока якість зображення зможуть оцінити деякі, але якщо HFR-версія буде прийнята добре, то наступна частина фільму вийде розширеним кількістю копій з частотою 48 fps.

Незважаючи на те, що фільм вийде в прокат з частотою 24 кадри в секунду, студія все ще готова захищати новий формат зображення, випустивши обмежену кількість копій фільму в первісному варіанті, пише Variety. Рішення Warner Bros. засноване на побоюванні отримати негативні відгуки глядачів, що спричинить за собою скорочення касових зборів. Крім того, не всі кінотеатри готові до високочастотної проекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Новый фильм Триера будет близким к порно

Варто зауважити, Джеймс Кемерон вже давно говорив, що хотів би зняти продовження "Аватара" в новому форматі. Незабаром після заяви Warner Bros. продюсер "Аватара" Джон Ландау виступив на захист зйомки фільмів з частотою 48 кадрів в секунду.

THR повідомляє, що Ландау на щорічній конференції експертів з комп'ютерної графіки сказав, що творці кіно повинні самі вибирати технологію його виробництва: "Ми зобов'язані знаходити спосіб розповідати історію найбільш підходящим чином, щоб змусити людей вийти з їхніх будинків і сходити в кіно. З високою частотою кадрів фільми будуть подобатися глядачам все більше і більше ".

Пітер Джексон поки не давав ніяких коментарів, залишається тільки припускати, що режисер думає про рішення Warner Bros. Безумовно, такий захід студії затримає розвиток високочастотної технології зйомки, але ненадовго.

Сейчас вы читаете новость «Новый формат "Хоббита" напугал студию и зрителей». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі