Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 18:10

Згорів будинок культури у Тубільцях

Згорів будинок культури у Тубільцях

Усю ніч з 14 на 15 жовтня пожежники намагалися врятувати будинок культури в селі Тубільці Черкаського району. Площа приміщення — понад тисячу кв. м.

— Одразу приїхали пожежники із сіл Мошни, Яснозір"я та Будище, — розповідає помічник начальника обласного управління Міністерства надзвичайних ситуацій Костянтин Проценко, 41 рік. — Коли зрозуміли, що цього недостатньо, викликали чергові караули першої та другої  пожежних частин Черкас. Автомобілі змушені були заправлятися водою за 10 кілометрів від села. Гасили усю ніч, однак врятувати будинок культури не вдалося.

За словами сільського голови 54-річної Надії Шафікової, будинок культури Тубільців працював ще на три села — Березняки, Первомайськ і Хрещатик. Тут розписували наречених.

— Мене опівночі розбудив сусід Микола Василега. Сказав, що горить клуб. Він повертався із роботи й побачив пожежу. До приміщення не можна було підступити, — плаче Надія Антонівна. — У мене такий шок був, що я у дві години ночі подзвонила додому до Кулеші (начальник обласного фінуправління. — "ГПУ"). Питала: чи грошима допоможе. Мої батьки казали, що клуб будували всім селом. Ми якраз готувалися до ювілею. Дах встигли поміняти лише на половину. Вікна вже готові, але їх ще не поставили, міняли опалення. Якраз хотіли  приступати до обрядового залу. Згоріли нова апаратура для дискотеки, відеокамера, сценічні костюми, баян подарований Яном Табачником. Постраждали бібліотека, кінотеатр.

Вночі "швидка" забрала до лікарні завідувачку будинку культури 55-річну Галину Байбуз. У жінки підвищився тиск.

Надія Шафікова звернулася за допомогою до районного керівництва, лісництв Яснозір"я, Софіївки і Мошен, підприємців.

— Відгукуються всі. Ходила до партій, то пообіцяли допомогти із Партії регіонів, БЮТ — думає. А решта сказали: ви ж бачите, яке в Україні тяжке становище, треба готуватися до виборів.

На ремонт клубу з обласного і районного бюджетів виділили 214 тис. грн. Приміщення вже почали відновлювати.

Причину пожежі з"ясовують. Розглядається кілька версій — від несправної електричної мережі до порушення правил проведення газозварювальних робіт.

Сейчас вы читаете новость «Згорів будинок культури у Тубільцях». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть