понедельник, 22 октября 2012 06:15

"У новому парламенті нам потрібно утворити демократичну більшість"

 

Лідер УДАРу Віталій Кличко 16 жовтня відвідав Черкащину. Зустрівся з жителями міст Сміла, Шпола, Чигирин і Черкаси.

Зустріч із виборцями в Чигирині проходить під Замковою горою, біля резиденції Богдана Хмельницького. Люди починають збиратися задовго до початку.

— Ми вже у всіх розчаровані. А йому віримо, — 71-річна Лідія Морозова каже до своєї сусідки. — Він людина молода і нова. Він нас ще не дурив і видно, що не буде. Аби ж все так і було, як він розказує, бо можуть йому не дати цього зробити.

До 15.30 на площі збираються близько 300 осіб.

— Для чого я прийшов у політику? Мені не потрібні гроші, мені не потрібні посади, — звертається Віталій Кличко, 41 рік, до людей. — Братів Кличків поважають і в США, і в Європі. Можна жити там, але я не хочу. Хочу жити в себе на Батьківщині. Але за нормальними стандартами. І ми можемо це зробити. Якщо поляки, угорці й словаки змогли — то й ми зможемо. І це залежить від нас. Я знаю, що без боротьби перемоги не буває. Ми йдемо в бій за Україну. І я впевнений, що цей бій ми виграємо. Нас підтримують, у нас вірять. І ми взяли на себе велику відповідальність. Ми не боїмося, бо ми боремося за правду.

Віталій Кличко розповідає про перші кроки УДАРу в разі входження до нового парламенту:

— Ми прийняли для себе рішення: ні за яких умов не співпрацювати з Партією регіонів та її сателітом — комуністами. Тими партіями, що на сьогоднішній день показали своє істинне обличчя та задовольняють інтереси купки людей та олігархів. У новому парламенті нам потрібно утворити більшість із партіями, які пропонують демократичний шлях розвитку України. Тоді ми зможемо формувати уряд. По-друге: ми будемо відстоювати права виборців. Не ті закони, які лобіюють промислові групи й олігархи, а які захищають інтереси простого українця. Ми маємо вже ряд законопроектів за п'ятьма основними напрямками. Перший — подолання корупції, другий — контроль безвідповідальності влади, третій — знищення місцевого самоврядування, четвертий — поборення соціальної нерівності, п'ятий — ліквідація бідності. Корупція — фундамент усього зла, що є в Україні, — каже Віталій Кличко.

Також Віталій Володимирович представляє кандидата-мажоритарника від УДАРу по 195-му виборчому округу 59-річного Олександра Чуприну.

— Довго не йшов у політику, бо не було з ким. Коли в політиці з'явився Віталій Кличко — я повірив йому. Із ним хочеться йти. Я вірю, що ми досягнемо мети, яку поставила партія, — каже Олександр Чуприна.

Опісля Віталій Кличко відповідає на запитання людей. Чоловік років 40 питає в лідера УДАРу, чи впевнений він у своїй команді.

— Ми формуємо команду за трьома ключовими критеріями. Перший: ця людина повинна мати гарячі очі, хоробрість. Вона повинна інвестувати час, сили та енергію, щоб досягти змін. Другий: це повинен бути фахівець своєї справи. Він має відповідати за напрям, що на себе взяв. І третій, найважливіший — моральні якості людини. Звісно, я впевнений у своїй команді. Нас не контролює уряд. На сьогоднішній день ми, УДАР, є єдиною альтернативою діючій владі. Ми ніколи не співпрацювали і не намагалися із Партією регіонів.

О 16.24 Віталій Кличко сходить зі сцени, люди просять автографи. Він підписує плакати зі своїм зображенням, фотографії, журнали та боксерські рукавиці. Чигиринці дарують йому гетьманську булаву.

— Це хароший і надьожний парень. Мені 75, і я розбираюся в людях. Обов'язково буду за нього голосувати. І баба моя теж, — каже Михайло Кривенко після зустрічі.

— Він хороший спортсмен і політик не гірший. Читав усі програми партій, то "ударівська" найбільш європейська. Україні таких якраз не вистачає, — каже йому 25-річний Павло Антоненко, що стоїть поруч.

Після зустрічі в Чигирині Віталій Кличко їде до Черкас, де на нього вже чекають близько шести тисяч людей.

Сейчас вы читаете новость «"У новому парламенті нам потрібно утворити демократичну більшість"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі