четверг, 11 декабря 2008 19:07

У камерах для в"язнів будуть душові кабіни і телевізори

Новий ізолятор тимчасового утримання будують у Золотоноші. Вже готовий  фундамент. Старий ізолятор, який працював з 1979 року, закрили минулого року через невідповідність нормам утримання в"язнів.

— Реконструювати старий ізолятор не було можливості, бо він розташований у напівпідвальному приміщенні й не відповідає жодним нормам. Довелося будувати з нуля, — розповідає заступник начальника обласного управління громадської безпеки Сергій Альошкін, 31 рік.

Двоповерхова споруда площею 1 тис. кв. м розрахована на 75 людей. У ній утримуватимуть адмінарештованих на 15 діб, затриманих до з"ясування обставин слідства на 3–10 діб. Камери розраховані від двох до шести людей. У них будуть раковина, туалет, ліжко, стіл, стілець і поличка для особистих речей.

— У камері буде достатньо світла, щоб людина вдень могла почитати книжку. Затримані матимуть постійний доступ до питної води й туалету. Їм даватимуть постіль і годуватимуть тричі на день, — каже Альошкін.

У новому ізоляторі передбачені камери підвищеної комфортності. У них розмістять окрему душову кабіну, кондиціонер, телевізор і холодильник. Хто сидітиме у них і чи будуть вони платними, в міліції не повідомляють.

Сейчас вы читаете новость «У камерах для в"язнів будуть душові кабіни і телевізори». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі