четверг, 25 декабря 2008 19:56

Бджолярі принесли до школи по літрі меду

Бджолярі принесли до школи по літрі меду

— Мед — це продукт, який дає божа комаха — бджілка. Вона сама трудиться і нас навчає трудитися, — каже голова черкаського осередку Братства бджолярів Петро Мороз. Другий рік поспіль чоловік із колегами дарує дітям ці солодощі на новорічні свята.

У картонних коробках із написом "помідори" складені пластикові банки з медом. Бджолярі роздають їх першокласникам черкаської школи N21. Радять з"їсти впродовж тижня.

Дехто з дітей меду ніколи не куштував. Роздивляються подарунок і не знають, що з ним робити. Облизують пластикові банки.

У братстві 54 бджолярі. Кожен приніс по літрі солодощів для акції. Петро Мороз зауважує, так вони привчають маленьких дітей до меду.

— Виходить, що Україна займає четверте місце у світі по виробництву меду. А споживаємо лише 700 грамів на рік на душу населення. Порівняйте з японцями. Вони їдять по 34 кілограми.

Бджоляр Валерій Ємець — підполковник у відставці. Тримає велику пасіку в селі Новоселиця Чигиринського району. Цього літа до нього приїздили американці. Говорили, що ще ніколи не їли такого смачного меду.

— Там ці солодощі закуповує держава й роздає дітям у школі, — веде далі. — Мед ставлять поряд із хлібом та сіллю. Але в них немає такого, як у нас. Бо після термообробки й додавання ароматизаторів має зовсім інший смак.

Дружина пасічника Антоніна Ємець працює бібліотекарем у школі. Допомагає чоловікові на пасіці:

— У минулому році була в Австралії Апімондія. Це як Євробачення по музиці, тільки по меду. То наш акаційовий продукт узяв золоту медаль як найкращий у світі! — хвалиться жінка.

Братство бджолярів України існує із 2005 року. Його організатором та почесним президентом є Віктор Ющенко. Черкаський осередок створили 2006-го. Із 2007 року в обласному центрі влаштовують благодійну акцію "Святий Миколай — дітям!" Цьогоріч до неї долучилися Драбівський та Золотоніський райони.

Сейчас вы читаете новость «Бджолярі принесли до школи по літрі меду». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі