четверг, 24 декабря 2009 12:40

Автобусні квитки дешевшають щодня

 

 Із 16 грудня в області подорожчали автобусні міжміські перевезення. Перевізники узгодили з обласною держадміністрацією нову ціну — 22 коп./км. За кілька днів повернулися до попередньої вартості — 15 коп.

— У суботу в справах поїхав до Звенигородки, — каже 40-річний черкащанин В"ячеслав Руденко. — Туди заплатив 22, а назад — 29 гривень. Коли їхав за 22 гривні людей у автобусі було, як огірків у банці, а назад — п"ять пасажирів.

— Автобуси відходять і приходять порожніми, — говорить начальник центрального черкаського автовокзалу Руслан Годлевський, 39 років. — Люди не хочуть їхати за 56 гривень до Умані і за 80 до Монастирища. Перевізники не вивчили можливостей ринку. Це раніше збільшували зарплати й пенсії. А зараз криза лише поглиблюється. Якщо знайдеться пасажир на Умань — це свято.

Ось такі заробітки. Раніше хоч по півавтобуса возив, а тепер і того нема

За словами перевізників попередня вартість квитків не була прибутковою. Нова стала взагалі збитковою.

— 40 відсотків перевізників повернулися до старої ціни. Решта, думаю, протримається до завершення новорічних свят, — прогнозує Годлевський. — Інакше працюватимуть на збиток.

Водій автобуса Черкаси — Городище 26-річний Олександр Павлик звіряє кількість пасажирів у салоні з відомістю. Їде троє, 23 місця пустують. Раніше квиток коштував 15 грн, тепер 20,50.

— Студентів одразу поменшало. У понеділок як на навчання до Черкас їхали, то в торби на місяць продуктів понабирали, бо дорого щотижня кататися. Ось такі заробітки, — розводить руками Олександр. — Раніше хоч по півавтобуса возив, а тепер і того нема. Та й погода притримує людей вдома.

Доїхати з Черкас до Умані можна потягом. Вартість квитка — 13,50 грн.

— Поки буде така катавасія, їздитиму до матері в Тальне поїздом, — каже 37-річний черкащанин Олександр Поліщук. — Воно хоч і незручно, бо о 21.15 приїжджаю та ще й пішки йти 40 хвилин. Але не платити за автобус 43 гривні, якщо потягом обходиться 12.

Черкаський перевізник Олександр Гвоздіков, 36 років, у грудні навпаки знизив ціну на квитки. Його автобуси курсують із Черкас до Києва.

— Замість 50 гривень до Києва беремо 40, — каже. — Це наша новорічна акція. Як довго триватиме, не визначився. Пасажирів не збільшилося.

Сейчас вы читаете новость «Автобусні квитки дешевшають щодня». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі