воскресенье, 05 апреля 2020 17:00
Анна Усік
Анна Усік
Анна Усік

Заробітчани приїхали

– Мама Паші, ви нормальна? Звідки в мого Вані італійські цукерки? Каже, до вас бабуся з Італії приїхала. Чого не ізолюєте своєї дитини? – біля футбольного поля в Києві дві мами з'ясовують стосунки.

Наші сини ходять разом ганяти м'яча. 12 березня, в перший день після оголошення карантину, частина батьків відпускає дітей на тренування.

– У вас муж работает водителем маршрутки. У него шансы заразить наших детей выше, чем у моей мамы, – сваряться і вимагають від тренера припинити заняття.

Відтоді гуляємо з дітьми лише на балконі.

– Президент обіцяв, що заробітчан додому поверне. Економічного дива не сталося, але коронавірус допоміг, – крізь прочинені вікна випадково підслуховую телефонну розмову сусідки.

– Таня чотири роки вдома не була, життя заставило повернутися. Де вона в тому Римі поділася б? Італійці своїх не встигають спасати, а на наших ніхто не гляне, – чути, як ставить на підвіконня чашку і клацає запальничкою. – А як помре там? Де ми візьмемо 2 тисячі євро, щоб кремувати і забрати прах?

– Добре, що Таня порядна. З квартири носа не висовує. Інші шастають містом. Бачила сина Шевчуків. Тиждень не пройшов, як він із Мілана прилетів. Вже в обміннику гроші міняв, у супермаркеті затарювався. Як війна починалася, то втікав від мобілізації. Правильно зробив Лукашенко: закрив кордони – і до побачення.

Через український кордон пропускають до 28 березня. На пункті пропуску "Корчова – Краковець" у черзі стоять 20 тис. заробітчан. Серед них – друг дитинства Сашко.

– Мала, в тебе ніхто квартири не здає? До батьків стрьомно їхати. Почуваюся добре, а раптом я заразний. У мами гіпертонія. Мушу самоізолюватися, – телефонує серед ночі.

– Чувак, ти не знаєш, біржа завтра працює? – Сашу перебиває грубий чоловічий голос. – Хочу на біржу стати, машину на ремонт загнать, батькові пам'ятник поставить. До Пасхи залишилися три тижні. Якщо вдома сидітиму, то нічого не встигну

Сейчас вы читаете новость «Заробітчани приїхали». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі