суббота, 16 февраля 2013 10:00
Анна Усік
Анна Усік
Анна Усік

Школа для депутатів

Мій друг Андрій записався в тренажер­ний зал, почав стригтися "під шапочку", зробив меліровку й вищипав брови. На виході з маршрутки подає руку всім жінкам, а раніше навіть місця вагітним не уступав. Його цивільна дружина Оксана каже, що Андрій вступив у Школу для депутатів, де наобіцяли, що через п'ять років зможе балотуватись у Верховну Раду.

– Там нас вчать усім подобатися, – ­Андрій, який усе життя балакав суржиком, заговорив чистою українською вже після двох уроків у Школі. – Щоб стати політиком, треба мати приємну зовнішність. Бо люди в першу чергу на неї клюють. Якщо хочеш стати депутатом, носи дорогі костюми, зміни роботу і заступайся за слабших.

Після третього уроку "Гроші і слава" Андрій звільнився з компанії, де програмістом отримував 8 тисяч гривень. Перейшов у громадську організацію на мінімальну зарплату. Зате має власний кабінет і секретарку. Це дратує Оксану, яка тепер мусить заробляти за двох.

Наші руки зустрічаються в моїй сумочці

– Депутату не положено в трусах серед людей бігати! – каже Андрій, коли з чоловіком пропонуємо їхньому подружжю сходити разом в аквапарк.

Люди, які намагаються сподобатися, давно викликають у мене недовіру. ­Торік їхала з одним красенем у метро. Був у білій сорочці, з під-якої спокусливо випиналися накачані груди й руки. Весь вагон від нього пахнув парфумами "Лакоста". У тисняві відчуваю, як намагається притиснутись до мене ззаду. Раптом чую мелодію мобільного. Наші руки зустрічаються в моїй ­сумочці.

– Злодій! – виривається у мене на весь вагон.

На дні народження Оксани дізнаюся, що Андрія відрахували зі Школи для депутатів. На виході з метро "Площа Льва Толстого" він заступився за компанію, яка пила пиво. Його забрали в КПЗ. Із документів у кишені виявився лише абонемент Школи. Звідти Андрія відрахували одразу, щойно довідалися про інцидент. Оксана полегшено зітхає: їй не потрібен у сім'ї ­депутат.

Сейчас вы читаете новость «Школа для депутатів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи