Північна Корея вступила у війну. Та чи будуть воювати її солдати?

Вступ Північної Кореї у війну на боці Росії не може не насторожувати. Її ракети вже летять по наших містах. Але половина з них - вибухає в повітрі через погану якість. Цікаво, наскільки армія КНДР краща за її снаряди?

Широко розійшлась інформація про можливість втручання солдатів Північної Кореї у війну. Це серйозний фактор, який змінює багато. Але давайте не спішити з висновками.

1. Армія КНДР має близько 1 млн солдатів, за різними даними. Враховуючи, що і для нас, і для орків людський ресурс зараз - найбільший виклик, це може серйозно переламати ситуацію. АЛЕ: потрібно пам'ятати, що керівництво КНДР - хворі на голову параноїки, які всі ресурси готують для відбиття агресії Південної Кореї. Вони вже двічі приводили в готовність свої війська за останній місяць. Параноїки не можуть дозволити собі послаблення своєї армії, це психологічно складно.

2. Інженерні війська від 3-5 тисяч північних корейців вже задіяні у допомозі РФ. Очевидно, їх надіслали разом із ракетами. Скоріше за все, мова може йти про поповнення цих сил, ротацію. Щодо можливого заміщення російських тилових частин корейськими, щоб відправити їх на фронт - це нелогічно, оскільки в тилових частинах служать російські строковики, яких відправляти не будуть.

3. Поява на фронті регулярної армії КНДР серйозно змінює політичну ситуацію навколо війни. Фактично, це вступ у війну нової держави. Це поставить питання про зміну нашої підтримки перед партнерами і їхню роль у війні.

...військовий бюджет КНДР - близько $4 млрд. Для такої великої армії це просто мізер. Це означає, що більшою мірою це бутафорна армія, і, що типово для диктатур, купа фейків на паперах

У цілому, я поки слабо вірю в можливість задіяння регулярної армії КНДР, але навіть якщо це відбудеться - гадаю, катастрофи не станеться. По-перше, я б не став переоцінювати її боєздатність. Для розуміння, військовий бюджет КНДР - близько $4 млрд. Для такої великої армії це просто мізер. Це означає, що більшою мірою це бутафорна армія, і, що типово для диктатур, купа фейків на паперах. По-друге, війна змінилась. Дрони і нові технології це не те, до чого готували корейців. І перепідготовка займе час. По- третє, це точно призведе до нової відповіді партнерів.

Хорошого, звісно, мало, але точно є одне - Путін відчайдушно шукає сили для продовження війни, а отже - він на межі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі