Українці хочуть створення Уряду національної єдності. Та чи хоче президент?

Україну може порятувати лише уряд, який спрямовує свої зусилля не на утримання влади, а на перемогу над загарбниками. І громадяни нашої держави почали усвідомлювати, що заради перемоги всім політсилам необхідно об'єднатися. Однак чи усвідомлює це чинний уряд?

Нам усім хочеться змін. Змін на краще. Щоб війну змінив мир, руйнування - відбудова, а відчуття виснаження замінило переживаня перемоги.

50% українців позитивно ставляться до ініціативи зі створення Уряду національної єдності як широкого об'єднання всіх патріотичних сил у парламенті і поза ним

Але як? Тільки через максимальну концентрацію і застосування усіх наявних в України і наших партнерів ресурсів: матеріальних, психологічних, організаційних. Людських. Кадрових. "50% українців позитивно ставляться до ініціативи зі створення Уряду національної єдності як широкого об'єднання всіх патріотичних сил у парламенті і поза ним. Негативно ставляться - лише 13%, а 33% мають нейтральне ставлення." (Цитую пресреліз КМІС про їхнє опитування, проведене наприкінці вересня 2024 року, посилання у коментарях).

І ще, з коментаря виконавчого директора Антона Грушецького:

"Ситуація з Урядом національної єдності є складнішою і демонструє значну залежність від формулювання запитання. Наприклад, у кінці 2023 року ми запитували про ставлення до такого Уряду, але конкретизували, що він буде включати коаліцію "Слуги народу", "ЄС", "Батьківщини" і "Голосу". У такій конструкції 37% ставилися позитивно і 19% - негативно. За результатами поточного опитування ми бачимо, що коли йдеться не про окремі політичні сили, а про широке об'єднання різних патріотичних сил (зокрема, поза парламентом), тоді підтримка є значно вищою. У цьому контексті нагадаємо, що більшість українців підтримують критику влади, але хочуть, щоб це було в конструктивних межах. Тобто загалом серед українців є запит на єднання та підтримку згуртованості як важливого фактор оборони."

Навряд чи ми почуємо про уряд національної єдності у презентації президента у Верховній раді такого розрекламованого Плану перемоги

Навряд чи ми почуємо про уряд національної єдності у презентації президента у Верховній раді такого розрекламованого Плану перемоги. Йому думка поділитися владою і відповідальністю якось "не заходить" вже 2,5 роки. Можливо тому, що сама ідея Уряду національної єдності асоціюється з Порошенком. Але, як бачимо, інші його ідеї (Армія, Мова, Віра) вже "зайшли" і українському народу, і президенту Зеленському. Тож має "зайти" і уряд і взагалі нова модель та система влади. Влади, "заточеної" на перемогу не на виборах (внутрішня боротьба), а над зовнішнім ворогом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі