На Росії світова історія скоро стане розкішшю, доступною лише чекістам

Днями сповільнили YouTube, тепер збираються відрізати доступ до світової історії у ВНЗ. Росія дедалі швидше скочується на цивілізаційне дно. Яка заборона буде наступною?

Цікаво. На Північній Євразії програму вищих навчальних закладів з історії визначає керівник розвідки: "Очільник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін запропонував заборонити уроки світової історії у ВНЗ для непрофільних спеціальностей. За версією чиновника, якщо курс про ключові події вітчизняної історії має супроводжуватися довідковими відомостями про історію зарубіжних країн, він виходить перевантаженим".

Наратив "вітчизняної історії" - для внутрішнього споживання, наратив світової історії - для зовнішньої розвідки... Хочуть закуклитися на цілі покоління

З його слів, матеріали з загальної історії нібито не засвоюються, чи засвоюються, але погано. Тож Наришкін пропонує сьогодні розглянути питання виключення з концепції додаткових розділів із загальної історії.

Наратив "вітчизняної історії" - для внутрішнього споживання, наратив світової історії - для зовнішньої розвідки... Хочуть закуклитися на цілі покоління.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі