Формула миру міняється - тепер влада спробує домовитися з Росією?

Схоже, українська влада не втратила надії якимось чином домовитися з Путіним про припинення вогню - попри його явну недоговороспроможність. Чи допоможуть посередники - і хто б це міг бути?

Після швейцарської конференції, яка насправді називалася "Самітом миру в Україні" (а не глобального - в світі) одразу кілька представників української влади заявили, що хочуть бачити на другому саміті Росію. Ще в день саміту на цю тему висловлювався і президент, і глава МЗС. Позавчора зробив заяву Єрмак (це така посада чи титул), учора наша посол у Сингапурі. А сьогодні в ефірі телемарафону "Єдині новини" міністр Кулеба натякнув, що участь РФ у ІІ Саміті миру можлива за форматом Чорноморської зернової ініціативи.

...здається, друга (не)зернова угода наближається? Тепер про заморозку. Питання тільки в тому, чи піде на це ворог. Формула миру Зеленського міняється на Формулу Ердоґана-Ґутієреша? Сумніваюся

Ну що, здається, друга (не)зернова угода наближається? Тепер про заморозку. Питання тільки в тому, чи піде на це ворог. Формула миру Зеленського міняється на Формулу Ердоґана-Ґутієреша? Сумніваюся. Хто може рівно спілкуватися і щось гарантувати одночасно Україні і РФ? Усі кивають в бік Саудівської Аравії як імовірного господаря другого саміту. Але це не гарант. ООН можуть залишити, для офіційності, а Туреччина може контролювати лише протоки з Чорного моря, але не інтенсивність боїв на суші. Тому ні.

По-справжньому гарантами таких переговорів можуть бути (або сприйматися) КНР для Росії та США для України. А це вже глобальний рівень. Тому, мабуть, не зараз. У кращому випадку - після виборів у США. І так, це різка зміна переговірної позиції України. Нічого спільного з росіянами і Путіним - це правильно. Але це шлях до заморозки конфлікту, а не до його розв'язання.

Чи може це бути блефом з нашого боку, щоб показати недоговороздатнісь ворога? Може, але це було б дивно. Воно, російське керівництво, демонструє свою недоговороздатнісь регулярно. Сподіваюся, і цього разу воно нас не підведе.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі