В ірландському парламенті виявили російського "крота"

Росія сіє розбрат і розпалює напруження в усіх країнах, куди лиш може дотягнутися, не шкодуючи грошей та зусиль. Чи усвідомлює західний світ усю повноту цієї небезпеки?

Politico: Російська розвідка завербувала ірландського законодавця, для дій в якості пропагандистського крота та емісара. Цю новину, оприлюднену у The Sunday Times, пізніше підтвердили виданню POLITICO двоє високопоставлених ірландських чиновників в уряді та системі правосуддя.

...зусилля російських агентів розвідки посилилися в Ірландії, як і в інших країнах, після того, як Москва почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року

Коли журналісти запитали премʼєрміністра Саймона Гарріса, чи російська розвідка працює в парламенті, прем'єр Ірландії сказав, що не може підтвердити цю інформацію, але додав: "Це не повинно стати для когось із нас несподіванкою". Гарріс сказав, що зусилля російських агентів розвідки посилилися в Ірландії, як і в інших країнах, після того, як Москва почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Тоді Ірландія вислала чотирьох російських дипломатів, звинувачених у вербуванні агентів розвідки в політичних і бізнес-спільнотах Ірландії. Москва у відповідь заборонила десяткам ірландських політиків їздити до Росії.

"Росія прагне спотворити громадську думку у різних країнах, Ірландія від таких зусиль РФ не застрахована", - сказав Гарріс. Чиновники повідомили POLITICO, що законодавця завербували в 2019 році, коли Росія намагалася розпалити напруженість, пов'язану з Brexit, між Ірландією та Сполученим Королівством, зокрема в британському регіоні Північної Ірландії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі