Прокурори дурять державу - а винні, як завжди, журналісти

Цікаві схеми мутять українські прокурори, щоб виправдати перед НАЗК купівлю елітного майна, яке не відповідає їхнім офіційним доходам. Але щойно шахрайство випливає на поверхню - не соромляються сипати погрозами на адресу журналістів-розслідувачів. Цікаво, як відреагує НАЗК?

Наткнувся на одну захопливу історію, яка вже стає традиційною в нас. Корупція чиновника та переслідування журналіста, який цю корупцію викрив.

Виявляється, що нові прокурори, навіть якщо вони молоді за віком - це добре забуті старі. Які лише камуфлюють свою діяльність згідно із зовнішніми вимогами, але всередині залишають рівно ті ж рефлекси, які ми пам'ятаємо з листування у групі "Лисі птахи". Хто забув, про що це - нагадую.

Зараз маємо не менш скандальну історію за участю прокурора ОГП. Є таке юридичне видання "Конфлікти і закони", є його координаторка, досвідчена журналістка, добре відома у медіапросторі Оксана Котомкіна. Вона давно займається розслідуваннями дій правоохоронців, чим заслужила собі авторитет в експертній тусівці. Ясно, що самі фігуранти її розслідувань не плескають в долоні від захвату, але те, що її робота викликає повагу навіть у них - це факт.

І от Оксані Котомкіній на очі потрапила чергова підозріла декларація - цього разу прокурора ОГП Артема Бояренка. Вона зробила легкий і при цьому компетентний аналіз, з якого стала відома схема, яку реалізував прокурор.

...щоб легалізувати перед НАЗК кошти для купівлі чергового автомобіля, прокурор вирішив оформити продаж своєї старої автівки власному батькові - причому за ціною, втричі вищою за останню оціночну вартість

Отже, Котомкіна пише: для того, щоб легалізувати перед НАЗК кошти для купівлі чергового автомобіля, прокурор вирішив оформити продаж своєї старої автівки власному батькові - причому за ціною, втричі вищою за останню оціночну вартість. Найсмішніше, що згідно з декларацією правоохоронця, батько і так мав право користуватися авто.

Після публікації матеріалу на Оксану почався тиск. Спочатку прокурор писав їй листи на домашню адресу, якої немає у відкритому доступі, що вже саме пособі є зловживанням, потім пішли анонімні погрози... Як на мене, ефективна робота медіа-рослідувачів у солідарності громаднського суспільства у взаємопідтримці.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі