Міноборони затримує передачу озброєння для ЗСУ на майже 50 млрд

Напедодні міністр оборони Рустем Умєров оголосив про об'єднання двох агенцій із оборонних закупівель. Нібито ідея непогана, якби не велике АЛЕ. Що відбувається і чим це може загрожувати нашому війську?

Не дуже стисло, але по пунктах, про заяви Умєрова.

1. Якщо міністр оборони каже, що в Міноборони Кирило Тимошенко з'явився тому, що ніхто не хотів займатися комунікаціями, то він бреше. Я особисто знаю двох людей, які пропонували послуги. Якщо міністр бреше у таких дрібницях, то що казати про інше? До речі, може конкурс на цю посаді у Міноборони оголошували? Ні? Ну, тоді все зрозуміло.

...понад 200 контрактів на постачання озброєння на загальну суму 161 млрд виконуються з порушенням строків постачання, Сили оборони недоотримали продукції на суму 48 млрд. І міністр це визнає

2. За підрахунками Генерального штабу, станом на кінець серпня 2024 року понад 200 контрактів на постачання озброєння на загальну суму 161 млрд виконуються з порушенням строків постачання, Сили оборони недоотримали продукції на суму 48 млрд. І міністр це визнає. Фактично він визнає, що єдина функція, для якої існує Міноборони - а саме забезпечення ЗСУ - виконується незадовільно. До речі, виробники кажуть, що самі постріли, не болванки, а все у зборі, є на складах. Тому запитання не до відсутності пострілів у виробника. І це про компетентність та роботу Міноборони.

3. Міністр Умєров хоче об'єднати всі агентства в одне. Хоча давайте чесно визнаємо, що це не він хоче, а Єрмак, а Умєров виконує. Якби не виконував, то його б замінили. А так - він готовий робити одне Агенство із закупівель у Міноборони. Навіщо? Щоб остаточно взяти під контроль всі фінансові потоки. На словах нам розповідають, що це карколомний прорив, а фактично - намагання все завести під одну руку. Це коли все - від харчування та форми до ракет, безпілотників та РЕБів - буде йти через одну структуру. Ціна питання - сотні мільярдів гривень, які легше буде освоювати. Яйця по 17 гривень будуть здаватися вам шкільною забавою на тлі того, що хочуть зробити.

Коли влада зміниться і вся інформація відкриється, то багато хто буде шокований, але це не виправить ситуацію, яка складеться.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі