Ізраїль 15 років планував "пейджерну" операцію - і жодного витоку

Спецслужбам усього світу - рівняння на Моссад. 15 років ізраїльські спецслужби організовували ланцюжки постачань, підставні фірми, аби лишень у терористів не виникло жодного сумніву у жодній ланці. І за всі ці роки - не просочилося жодної інформації. Диво?

Ізраїль упродовж останніх 15 років планував операцію з підриву пейджерів у Лівані, намагаючись взяти під свій контроль джерела постачань цих пристроїв до країни.
Про це пише ABC News, покликаючись на власні джерела.

...Ізраїль довго відкладав підрив пейджерів, позаяк був надто високий ризик, що постраждає чимало цивільних

Один із неназваних співрозмовників Центрального розвідувального управління розповів, що Ізраїль довго відкладав підрив пейджерів, позаяк був надто високий ризик, що постраждає чимало цивільних. Інше джерело ABC News розповіло, що у плануванні цієї атаки брали участь підставні компанії, які створювала ізраїльська розвідка. Причому деякі зі співробітників підприємств не знали, на кого вони насправді працювали.

Як писала раніше газета New York Times, однією з таких компаній була нібито угорська фірма BAC Consulting. Вона отримала контракт на виробництво пейджерів від імені тайванської компанії Gold Apollo. Крім того, також було створено ще дві підставні компанії, через які Ізраїль приховував, що насправді пейджери створювали офіцери їхньої розвідки.
Постачання їх до Лівану почалися влітку 2022 року, однак швидко зросли після того, як лідер Хезболли засудив використання мобільних телефонів.

Ще раз, 15 років планували. І витоку інформації не було, і операцію реалізували. От це і є масштабність та компетентність

Ще раз, 15 років планували. І витоку інформації не було, і операцію реалізували. От це і є масштабність та компетентність. А ще відсутність людей з рівнем Зеленського та Єрмака серед тих, хто контролює ізраїльські спецслужби. Бо інакше у них сталося так само, як у нас з операцією із затримкою "вагнерівців".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі