Поки європейці вагаються, Росія продовжує скирдувати мільярди закордоном

Єврочиновники досі не знають, як передати Україні, охопленій війною, заморожені активи Росії. Тим часом країна-агресорка лише від початку 2022 року накопичила новий "тіньовий запас". Що відбувається?

Поки західні країни домовлялися про способи передати Україні частину заморожених резервів російського Центробанку, а поліція шукала яхти та інше майно російських олігархів у європейських країнах, Кремлю вдалося заробити за кордоном нові резерви валюти розміром із половину національного бюджету‼️

З початку 2022 року російські резиденти накопичили на іноземних рахунках $180 млрд...

З початку 2022 року російські резиденти накопичили на іноземних рахунках $180 млрд, підрахував на основі статистики ЦБ РФ науковий співробітник німецького Інституту проблем міжнародної безпеки Яніс Клюге. "Тіньові резерви", ймовірно, являють собою гроші великих компаній-експортерів. Валюта в таких обсягах не потрапила ні на російські рахунки, ні в резерви Центробанку Росії, який перебуває під санкціями.

Розмір накопичених за кордоном збережень дорівнює половині російського федерального бюджету ($406 млрд), зіставний з усім золотим запасом Центрабанку РФ ($188 млрд) і майже вдвічі перевищує власні валютні резерви держави-терористки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі