Війна чипів: Китай обікрав Samsung на понад $3,2 мільярда

Технології - зброя третього тисячоліття. І тут між Південною Кореєю й Китаєм точаться війни без правил. Що відбулося?

Колишніх керівників Samsung заарештували за ймовірну крадіжку технологій для Китаю, - повідомляє агенція Bloomberg.

Поліція Південної Кореї заарештувала двох колишніх чиновників Samsung Electronics Co за підозрою в крадіжці технологій на суму понад 4,3 трильйона вон ($3,2 мільярда) для будівництва заводу з виробництва мікросхем у Китаї.

Управління столичної поліції Сеула повідомило про арешт двох осіб, які співпрацювали з місцевими китайськими чиновниками для будівництва заводу з виробництва напівпровідників. Один із цих двох, ідентифікований як 66-річний чоловік на прізвище Чой, завербував південнокорейських експертів з чіпів і злив технології пам'яті Samsung через спільне підприємство. Чой очолював згадане підприємство разом з дизайнером заводу на прізвище Ох.

...це не тільки завдало мільярдних збитків і шкоди Samsung, але й послабило конкурентоспроможність нації під час глобальної війни чипів

Також обидвоє співпрацювали з китайськими офіційними особами для виробництва 20-нанометрових мікросхем DRAM минулого року. Корейська сторона стверджує, що це не тільки завдало мільярдних збитків і шкоди Samsung, але й послабило конкурентоспроможність нації під час глобальної війни чипів. Поліція заявила, що розслідування призвело до припинення діяльності китайського підприємства, але розслідування подальших витоків технологій триває.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі