Виття з боліт: росіяни визнають технологічну перевагу ЗСУ

Українські безпілотники вийшли на новий бойовий рівень - вони атакують російські розвідувальні дрони, залишаючи ворога фактично сліпим і безпорадним. Що про це кажуть самі окупанти?

Російське ультрашовіністичне видання "Царьград" опублікувало матеріал під назвою "Кінець вогневої переваги": копійчані дрони збивають наші БПЛА-розвідники. Трохи витягів звідти, з боліт:

Ворог не тільки домігся чисельної переваги над нашими дронами-камікадзе, а й постійно знаходить нові ніші для застосування своїх машин. Противник почав супроводжувати повільні агродрони "Баба-яга" парами FPV-дронів з нічними камерами і тепловізорами. Така зв'язка стала відповіддю на вибудовування нашими підрозділами противодронової оборони, в якій ключову роль відіграють кулеметники з тепловізорами. Тепер, якщо розрахунок відкриває вогонь по нічному бомбовозу, - а "Баба-яга" може нести до 40 кг боєприпасів, - його тут же атакують FPV-дрони.

Також противник активно використовує безпілотники для мінування доріг у тилу наших позицій. "Яги" просто скидають звичайні міни в сутінках, розраховуючи, що водії не помітять і наїдуть на міни. FPV-дрони використовуються хитріше: апарат сідає недалеко від дороги і чекає появи підходящої цілі. Якщо в полі зору з'являється машина або група людей, дрон піднімається і атакує із засідки.

Українські FPV-дрони з'явилися на висотах понад 1200 м, які діють у режимі чергових засобів ППО і при появі в зоні відповідальності російських розвідувальних БПЛА, вражають їх

Але останнім часом противник зробив крок іще далі: модернізовані FPV-дрони почали застосовуватися для полювання за нашими розвідувальними безпілотниками. Українські FPV-дрони з'явилися на висотах понад 1200 м, які діють у режимі чергових засобів ППО і при появі в зоні відповідальності російських розвідувальних БПЛА, вражають їх.

Українці стали часто збивати наші "крила". Це тривожний сигнал. Наслідки можуть бути серйознішими, ніж від постачання десятків "Абрамсів". FPV-дрони можуть літати на швидкості до 500 км на годину. Усі тихольоти, включно з "Геранями", перебувають у зоні ризику. Українці планують збивати наші ударні вертольоти, які підходять близько до передової.

Фактично, противник взявся за знищення критично важливої ланки в нашому розвідувально-ударному контурі. Збиті розвідувальні БПЛА означають кінець нашої вогневої переваги:

1. сліпа артилерія не знатиме, куди стріляти;

2. оператори "Ланцетів" не зможуть відправити своїх "птахів" на полювання за ворожою артилерією і технікою;

3. розрахунки "Солнцепьоків" не знають, які посадки зайняті нашими, а які ворогом.

4. Втрата можливості вести розвідку в ближньому тилу противника критично знизить ефективність нашої авіації та "Іскандерів".

Знищення наших "очей" у небі відкине нас на покоління назад, і ми будемо змушені воювати у двовимірному просторі, а противник продовжить вести війну 3D

Знищення наших "очей" у небі відкине нас на покоління назад, і ми будемо змушені воювати у двовимірному просторі, а противник продовжить вести війну 3D. FPV-дрони дешеві, а великі "птахи" - ні. Якщо раніше українці чекали поставок дефіцитних західних ракет для ППО, то тепер їхню частину можна замінити дронами-винищувачами".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі