Гіфка, свічечка, долоньки? Масляков пішов на концерт до Кобзона

КВК замислювався (коли і ким?) як клуб веселих, кмітливих та внутрішньо розкутих людей. Однак за яскравими жартами і фарсами стояв жорсткий імперський проєкт, який продовжував утримувати пострадянську молодь у російському культурному просторі. Якою було роль Маслякова у цьому проєкті?

Сьогодні буде багато коментарів про "юмор - внє політікі". Це повна маячня. Адже будь-яке помітне явище в принципі не може бути поза політикою. Популярний спортсмен, артист, блогер, гуморист - завжди в політиці. Бо вони формують громадську думку, а це - політика у чистому виді.

Від самого початку КВК був імперським проєктом. Основна мета - показати жителям імперії лояльність колоній. Кумедні українці, вірмени, грузини, азербайджанці, таджики смішили росіян своїми акцентами, провінційним виглядом, бажанням сподобатися в Москві.

...жителі колоній отримували картинку, що Москва доброзичлива до них і підтримує всіх - хай і трохи придуркуватих, зате лояльних. Велику роль в цьому політичному шоу зіграв сам Масляков

Натомість жителі колоній отримували картинку, що Москва доброзичлива до них і підтримує всіх - хай і трохи придуркуватих, зате лояльних. Велику роль в цьому політичному шоу зіграв сам Масляков, який вміло вибудував собі імідж одночасно і зверхнього, і поблажливого володаря цього шапіто. В КВК дуже любили жартувати на національні теми. Кавказці жартували, які вони тупуваті, бо погано володіють російською мовою. Українці жартували, як крадуть в Росії газ.

Ще любили жартувати над Путіним. Правда, всі жарти, як під копірку, були про те, який Путін сильний і як він всіх вжарить. Майбутній президент України навіть просив Путіна забрати його хоч тушкою хоч опудалом, хоч за борги. Натякаючи на борги за газ. Ось така політика в КВК, в якому, як стверджують деякі, немає політики.

...КВК працював на поневолення України так само, як будь-який інший російський культурний проєкт

Загалом, КВК працював на поневолення України так само, як будь-який інший російський культурний проєкт. КВК робив наступне:

1. Показував Росію і росіян вищими за українців.

2. Показував українців інколи добрими, але придуркуватими ледацюгами та крадіями.

3. Показував українські мову, імена, топоніми та інше смішними та провінційними.

4. Спонукав українців спілкуватися російською, як більш модною та просунутою.

5. Культивував меншовартість по відношенню до росіян.

Олександр Масляков поклав на це все своє життя. І виконав свою місію добре. Тому на Росії Маслякова заслужено шанують за його внесок в поневолення України. Для чого Маслякова деякі шанують в Україні - мені незрозуміло.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі