Міністерство повернення українців: демографія в нокауті, бюрократія - на коні

В Україні критична ситуація з демографією. Та чи виправить її створення ще однієї бюрократичної установи? Можливо, саме бюрократію - і варто скоротити?

Якщо коротко, створити передумови, щоб люди не втікали з країни, на порядок простіше, ніж потім повертати їх з-за кордону, де в них вже налагоджений побут, друзі, стосунки і європейський рівень доходів.

...замість створення умов для повернення українців додому, вони створюють міністерство

На жаль, потужні керманичі досі вважають, що у нас СРСР і невичерпний людський ресурс. Саме тому, замість створення умов для повернення українців додому, вони створюють міністерство.

Недавно читав у френда дику історію про те, як ми втрачаємо людей. У мами-українки і тата-поляка в Україні народилася донечка. Батьки хотіли отримати для неї українське громадянство. Та через те, що тато поляк, ця процедура мала тривати 4 місяці. Сім'я не мала можливості чекати і тато-поляк за ОДИН день привіз для маленької польський паспорт. Так у світі стало більше на одну полячку і менше на одну українку.

...нащо це полякам? На відміну від держави України, вони бережуть людський потенціал і будуть до останнього боротися за те, щоб 2 млн українців, які зараз проживають у Польщі, там і залишилися...

Можна було б якось впорядкувати бюрократію і полегшити українцям можливість бути українцями, але ми краще напишемо мільярд промов, а потім попросимо поляків повернути всіх, хто виїхав, назад. От тільки нащо це полякам? На відміну від держави України, вони бережуть людський потенціал і будуть до останнього боротися за те, щоб 2 млн українців, які зараз проживають у Польщі, там і залишилося працювати і платити податки. Повернуть хіба що кримінальників, ледарів і пенсіонерів. Ось така невесела демографія.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі