Милі російські окупанти у Венеції. Кремлівська відповідь на "20 днів у Маріуполі"

Росіяни, що отримали якісну освіту на Заході, перетворюються на ідеальну ідеологічну зброю Кремля. І не важливо, про яку прекрасну Росію майбутнього вони говорять, якщо виправдовують геноцид українців. Що ми можемо їм протиставити?

Документалки про хороших російських окупантів та західна освіта для росіян. Багато кого цілком логічно поплавило на сулугуні, коли стало відомо, на на кінофестивалі в Венеції була представлена досить цікава агітка "Русские на войне". Де молода простая русская баба Анастасія Трофімова - вирішила показати вестернам щемну історію. Про звичайних людей, які з безвиході пішли окуповувати Україну, вбивати прямо в будинках ракетами такі взірцеві сімʼї як львівських Базилевічів. І головний наратив - вони йдуть воювати з українцями, бо всі ми один народ. І наші діти не повинні воювати. Звісно, нащо ж воювати, якщо раптом все і так буде окуповане. Загальний бекграунд і культурный контекст, як заповідала мадам Бутерброд - Навальна.

Кілька джерел підмітило цікаві деталі біо цієї Трофімовоі. Вона чимало років була працівницею пропагандистського ресурсу RT. А ще отримала західну освіту. Чому це важливо? Перше, маючи західну освіту - типовому росіянину дуже легко видати себе за представника прекрасної Россії майбутнього, яку так шукають то дивовижні автори Форін Полісі, то пан Байден, який любить фотографуватися з усяким сміттям в пляжних парео.

Друге, гарна освіта - особливо, якщо ти чітко визначився з профорієнтацією - це код доступу. І тут важливі не так лекції. Протягом кількох років ти вивчаєш психологію, скіли, таланти, слабинки і сильні сторони потенційних конкурентів, бізнес-партнерів. І просто людей того покоління, з яким ти постійно стикатимешся у своїй сфері. Це також добра нагода відточити себе - і це набагато важливіше за окремі лекції керівника кафедри з купою непрактичної полови.

...такі Насті Трофімови корисні Росії, аби сконструювати у світі толерантних поні нові наративи. Що РФ до нинішньої війни не має жодного стосунку. Що люди в РФ шикарні, просто поза політикою. А геноцид українців чинять тому, що біс поплутав

Тут такі Насті Трофімови корисні Росії, аби сконструювати у світі толерантних поні нові наративи. Що РФ до нинішньої війни не має жодного стосунку. Що люди в РФ шикарні, просто поза політикою. А геноцид українців чинять тому, що біс поплутав. Тож давайте обнімемось, знімемо санкції і дайте дуже багато грошей на прекрасну Росію майбутнього.

Тепер я розумію, що мав на увазі розманіжений політзек із гнізда Ходорковського, який на першій пресусі в Берліні видав отаке. Нагадаю. "Не варто асоціювати людей у ​​Росії з тією політикою, яку вона веде. Багато громадян Росії, яких, можливо, не видно, не згодні з нею. Мені здається вкрай важливим, щоб та пропагандистська картина світу, яка ллється на росіян - "ми в обложеній фортеці, навкруги вороги", - почала розсипатися. Я хотів би звернутися до західних країн, щоб вони повернулися до людей у ​​Росії, а не до влади, простягли їм руку. Послабили тиск на росіян, дозволили, наприклад, освітні візи для молоді, щоби росіяни побачили, що тут не вороги, яких щодня показують по телевізору, а такі ж люди. Ці кроки допомогли б усім".

Фільми про няшних окупантів - це російська відповідь на два суперуспішні і круті документальні кіна "20 днів у Маріуполі" та "Мирні люди", які гарно вистрелили у світі...

Росіяни добре розуміють, що маючи освітній і культурний код доступу в мізки вестернів, можна і далі чинити таку ж прутню, як нині. Фільми про няшних окупантів - це російська відповідь на два суперуспішні і круті документальні кіна "20 днів у Маріуполі" та "Мирні люди", які гарно вистрелили у світі та показали справжню анатомію російського суспільства. Тож якісні документалки - реально наша зброя проти нових наративів РФ, яка хоче уникнути кари за злочини.

А ще, очевидно, треба подумати про освіту і репрезентацію України у світі в тій освіті - особливо в мистецтві та історії. Аби дядьки з Форін Полісі та професура Гарварду не дивилась на Україну як на незрозумілу брилу російського світу, яка невідомо звідки взялась на планеті.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі