Загибель першого українського F-16: білоруський слід?

Під час відбиття російської повітряної атаки зник із радарів американський винищувач F-16. Потім з'ясувалося - літак розбився, пілот, на жаль, загинув. Що могло статися?

"Білоруський слід" у першій втраті українського F-16? Серед безлічі версій, які вже фігурують, не слід відкидати й і поки що найменш вірогідну, а саме - що цей літак могли збити російські військові з території Білорусі.

...режим Лукашенка в 2023 році отримав від росіян "для самостійної експлуатації" кілька ЗРК С-400, що вважаються найбільш небезпечними для F-16

Нагадаємо, що на білоруській території досі розміщується російський військовий контингент, оснащений, зокрема, бойовою авіацією та засобами ППО. До того ж режим Лукашенка в 2023 році отримав від росіян "для самостійної експлуатації" кілька ЗРК С-400, що вважаються найбільш небезпечними для F-16.

Для Кремля є медійно важливою історія з втратою першого українського F-16, тому ми не можемо виключати, що це саме росіяни збили наш літак, використавши білоруську територію.
Втім, тут саме той випадок, коли спочатку треба дочекатись перших офіційних висновків від наших структур.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі