Воюй, працюй - або сиди за кордоном і не вертайся. Усе так просто для ОП?

Замість створити довгострокову стратегію розвитку України та заохочити людей повертатися додому - влада стає на улюбоені граблі. Просто підвищити податковий тиск. Невже це хоч раз спрацює?

Коли пан Шмигаль каже про "Воюй чи працюй", він явно не бере до уваги, що люди не повертаються на батьківщину від страху перед податковими санкціями. Закручування податкових гайок ніколи не було і не буде ефективним засобом повернення біженців чи виведення економіки з тіні. Перш, ніж вимагати від людей "платити податки тут", потрібно створити реальні умови, за яких працюватиме в Україні усвідомлений вибір.

Податковий тиск, не підкріплений реальними соціальними гарантіями та економічними стимулами, лише посилює проблему. Повернення людей вимагає створення безпечного та стабільного середовища, де працюючі громадяни будуть впевнені у завтрашньому дні, де вони зможуть не лише заробляти, а й бачити майбутнє для своїх сімей. Збільшення робочих місць - це чудово, але що це за робочі місця? Це питання якості, а не кількості.

...економічне відродження потребує системного підходу, а не поверхових заходів, спрямованих на те, щоб затягнути податковий зашморг на шиї у тих, хто й так ледве зводить кінці з кінцями

Детінізація економіки - важливе завдання, але її рішення не може зводитися до простого фіскального навантаження. Потрібно враховувати, що багато хто з тих, хто працює "в тіні", робить це не зі своєї волі, а через відсутність альтернатив. Справжнє економічне відродження потребує системного підходу, а не поверхових заходів, спрямованих на те, щоб затягнути податковий зашморг на шиї у тих, хто й так ледве зводить кінці з кінцями.

На жаль, влада вирішила йти звичним примітивним шляхом - тиснути, стригти та обскубувати… Замість створення умов для зростання та розвитку, людей продовжують душити податковим пресом. Це не шлях до процвітання України.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі