Навіщо бідним вища освіта? Давайте приватизуємо ВНЗ

Проєкт державного бюджету-2025 продовжує дивувати. Услід за підняттям зарплат топчиновникам і заморозкою соціалки - Кабмін вирішив ще й дозволити приватизувати вищі навчальні заклади та їхнє майно. До чого це призведе?

Кабінет міністрів пропонує дозволити приватизацію державних університетів та їхнього майна. Відповідна норма пописана в проєкті бюджету на наступний рік.

Така ініціатива підриває один із головних принципів конкурентної держави - рівний доступу до освіти. Приватизація майна вищих навчальних закладів призведе до катастрофічних наслідків. Згідно з приватизаторською традицією, нові власники можуть знести будівлі університетів та побудувати на їхньому місці торговельно-розважальні центри. На квадратних метрах в центральній зоні столиці можна заробити шалені гроші, що значно перекриють вартість приватизації.

Приватизація державних ВНЗ призведе до того, що доступ до знань стане прерогативою лише багатих, і безкоштовна освіта зникне

Приватизація державних ВНЗ призведе до того, що доступ до знань стане прерогативою лише багатих, і безкоштовна освіта зникне. А як щодо рівних можливостей для всіх, незалежно від соціального статусу? Знищення вищої освіти є злочином проти майбутнього України. Позбавляючи молодь можливості отримати високоякісну та доступну освіту, ми прирікаємо Україну на повну деградацію. Це крок до знищення інтелектуального потенціалу України, який неможливо відновити.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі