Незаконні операції, торгівля людьми й наркотиками. Це все телеграм?

Експерти кажуть - немає жодного настільки непрозорого месенджера, який водночас дає стільки свободи для злочинців усіх мастей. Що насправді створив Дуров?

Ось результати пошуку в телеграмі за запитом "купити наркотики". Це список із купи варіантів, як легко і просто придбати наркотики в цій соцмережі. Якщо спробувати створити такий запит у вайбері, вотсапі, месенжері Мета чи будь якому іншому - результату буде нуль. Бо телеграм - єдиний месенжер, який по-справжньому вільний. Вільний для необмеженого розповсюдження наркотиків, дитячої порнографії, відмивання грошей від будь якої незаконної діяльності.

...за повну свободу для поширення незаконних операцій і був затриманий Дуров. Не за свої погляди, не за пропаганду своїх ідей, не за спротив урядам і підтримку простого народу, а за банальне небажання надавати поліції дані злочинців...

Саме за це - за повну свободу для поширення незаконних операцій і був затриманий Дуров. Не за свої погляди, не за пропаганду своїх ідей, не за спротив урядам і підтримку простого народу, а за банальне небажання надавати поліції дані злочинців, які торгують дітьми і наркотиками через телеграм.

Один з найкращих експертів з безпеки месенжерів у світі, українець Тарас Філатов, написав чудовий пост про телеграм, його НЕсек'юрність і чому Дуров не має ніякого відношення до боротьби за свободу слова. Ось цитата справжнього експерта: "Телеграм немає нічого спільного з лібертаріанством. Це централізована платформа з непрозорою структурою власності та governance. Ви не можете провести аудит коду або запустити свій сервер. Платформа та її токен розкручуються на гроші російських олігархів. Токен платформи не керується відкритим комітетом або DAO. Все це не має нічого спільного з лібертаріанством."

Алішер Усманов, який фінансував телеграм, це не якийсь дурник, що роздає гроші на побудову вільного інтернету, а опора Путіна і його довірена особа

У мене погані новини для поціновувачів Дурова і телеграму. Якщо ви не можете зрозуміти, що торгівля дітьми і наркотиками - це погано. Якщо ви не можете скласти 2+2 і зрозуміти, що Алішер Усманов, який фінансував телеграм, це не якийсь дурник, що роздає гроші на побудову вільного інтернету, а опора Путіна і його довірена особа. Якщо ви не знаєте, що білоруським протестувальникам на допитах КДБісти давали роздруківки їхніх видалених "секретних" чатів у телеграмі. Якщо ви досі кажете, що не все однозначно і договору між Путіним і Дуровим ви не бачили, тому претензій до Дурова не маєте.

Погані новини в тому, що ваш мозок не виконує покладені на нього функції і не здатний до критичного мислення. А простими словами, ви просто дурні. Стадо. Паства миловидного брехливого московита, який тримає вас за дурачків і правильно робить. Бо хто ви, зрештою, як не дурники, якщо до вас не доходять такі прості і зрозумілі речі, на кшталт: хто телеграм грає, той всі дані з нього й має?

Окремий привіт президенту України, який вибудував комунікацію зі своїм народом через месенжер, який належить ворогу. Далекоглядне і мудре рішення, державницьке.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі